دوربین پلاک خوان چه ویژگی هایی دارد؟

دوربین پلاک خوان چه ویژگی هایی دارد؟

دوشنبه 28 اسفند 1402
8 دقیقه
91 بازدید
اشتراک گذاری دوره

دوربین پلاک خوان چیست؟ به زبان ساده دوربین پلاک خوان به دوربینی گفته می شود که، پلاک خودرو های عبوری را ثبت می کند و کاربر می تواند پلاک خودرو ها را در بین تصاویر دوربین جستجو کند. دوربین های پلاک خوان بخاطر اینکه از تکنولوژی های هوشمند برای تشخیص و ثبت پلاک استفاده می کنند معمولا قیمت بسیار بالایی دارند تا جایی که در اکثر مواقع، مشتری با شنیدن قیمت دوربین پلاک خوان، از خرید آن صرفنظر می کند.

اما جالب است بدانید که اگر از دوربین های مدار بسته که به گونه ی خاصی تنظیم شده اند استفاده کنیم، می توانیم پلاک خودرو های عبوری را به گونه ای تصویر برداری کنیم که مشتری بتواند در تصویر زنده یا ضبط شده، پلاک ماشین های عبوری را مشاهده کند. در این محتوا می خواهیم ویژگی یک دوربین مدار بسته مناسب برای تصویربردای از پلاک خودرو را به زبان ساده توضیح دهیم.

رزولوشن دوربین پلاک خوان

نخستین فاکتور مهم در انتخاب دوربین پلاک خوان رزولوشن است. در واقع برای اینکه بتوانیم پلاک خودروهای عبوری از جلوی دوربین مدار بسته را ببینیم باید از دوربین مدار بسته ۲ مگا پیکسل استفاده کنیم، جالب است بدانیم که آنچه برای رویت پلاک خودرو ها مهم است نرخ فریم دوربین پلاک خوان است که باید حداقل ۲۵ فریم بر ثانیه باشد و رزولوشن دوربین می تواند دو یا سه مگا پیکسل انتخاب شود.

همانطور که گفته شد، مهم نیست که دوربین دو یا سه مگا پیکسل استفاده می کنید، آنچه اهمیت دارد این است که نرخ تصویر برداری دوربین پلاک خوان در هر کدام از رزولوشن های بالا، حداقل ۲۵ فریم بر ثانیه باشد تا دوربین بتواند تصویر پلاک ماشین ها را در حالت ثابت یا در حال حرکت ثبت کند.

ارتفاع نصب دوربین پلاک خوان

محل و ارتفاع نصب دوربین پلاک خوان باید با دقت انتخاب شود. ارتفاع نصب دوربین پلاک خوان بستگی به ماموریت دوربین دارد، به عنوان مثال چنانچه دوربین پلاک خوان را در ورودی یک مجتمع مسکونی و در قسمت دربانی نصب می کنید، می توانید دوربین را در ارتفاع دو تا دو و نیم متری نصب کنید اما اگر دوربین را در محیط بیرونی یک برج مسکونی نصب می کنید تا پلاک خودرو های عبوری خیابان را ببیند، ارتفاع ۳ تا ۳.۵ متری مناسب تر است.

هر چقدر ارتفاع نصب دوربین پلاک خوان بالاتر باشد، امکان خطا در پلاک خوانی بیشتر می شود از سوی دیگر، اگر دوربین پلاک خوان را در ارتفاع پایین نصب کنید، امکان آسیب رساندن به دوربین یا حتی سرقت دوربین پلاک خوان وجود دارد. از این رو به عنوان یک کارشناس نصب دوربین مدار بسته باید با توجه به شرایط پروژه، محل و ارتفاع نصب دوربین پلاک خوان را جانمایی نمایید. نکته مهم دیگر اینکه دوربین را به گونه ای نصب کنید که در فاصله حداکثر ۵ متر پلاک را تصویر برداری کند.

نرخ فریم دوربین پلاک خوان

همانطور که در ابتدای محتوا توضیح داده شد، نرخ فریم دوربین پلاک خوان یکی از مهمترین پارامترهای یک سامانه پلاک خوان است. توصیه می شود از دوربین های با نرخ فریم ۲۵ فریم بر ثانیه برای تصویر برداری از پلاک ماشین ها استفاده کنید. بصورت کلی برای تصویر برداری از اشیای متحرک، نرخ فریم دوربین ها حتما باید حداقل ۲۵ فریم بر ثانیه باشد در غیر اینصورت احتمال آلارم کاذب در تشخیص پلاک خودرو ها بالا خواهد رفت.

در صورتی که از دوربین های ۶۰ فریم برای پلاک خوانی استفاده کنید، نتیجه مناسب تری خواهید داشت. در واقع اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم، از دوربین های ۶۰ فریم می توان برای تصویر برداری از پلاک خودرو هایی که با سرعت بالاتری حرکت می کنند می توان استفاده کرد. این دوربین ها به دلیل عکسبرداری پر شمارتری که دارند، شانس بیشتری برای تصویر برداری از پلاک خودرو ها خواهند داشت.

آنالیز تصویر در دوربین پلاک خوان

اگر بخواهیم دو پارامتر مهم و حیاتی که در پلاک خوانی نقش دارند را معرفی کنیم باید به WDR و HLC اشاره کنیم. دوربین مدار بسته با استفاده از WDR می تواند پلاک ماشین ها را در طول روز به تصویر بکشد. توصیه می شود در محیط هایی که شدت نور در روز بیشتر از حد معمول است از دوربین های مدار بسته ای که WDR حداقل ۱۰۰ دسی بل دارند استفاده کنید. این دوربین ها به شرط رعایت مراحل گفته شده بالا، می توانند پلاک خودرو ها را با دقت بالایی تصویر برداری کنند.

عامل مهم دیگر که بیشتر برای پلاک خوانی در شب استفاده می شود، قابلیت HLC است. HLC نور نقطه ای ناشی از روشن بودن چراغ ماشین ها را در شب، مهار می کند و این باعث می شود تا دوربین پلاک خوان بتواند تصویر پلاک ماشین های عبوری را ثبت کند. نکته مهم این است که WDR و HLC را نمی توان بصورت توامان در دوربین مدار بسته فعال کرد از این رو باید از تنظیمات زمانبندی برای فعال کردن هر دو قابلیت در دوربین پلاک خوان استفاده کرد.

عامل مهم دیگر که باید در دوربین فعال شود، قابلیت DNR است. این ویژگی باعث می شود تا نویزهای دیجیتال تصویر که بصورت برفک های ریز سفید رنگ در طول شب در تصویر نمایان می شود حذف شود و پلاک خودرو ها بصورت شفاف تصویر برداری شود. توصیه می شود که قابلیت ۳D-DNR را در دوربین پلاک خوان فعال کنید. این ویژگی هم مانند WDR و HLC در همه دوربین های مدار بسته وجود ندارد از این رو پیش از انتخاب دوربین ها، حتما به این ویژگی ها دقت نمایید.

تکنولوژی تصویر برداری دوربین پلاک خوان در شب

توجه داشته باشید که در این محتوا ما در مورد ویژگی های دوربین مناسب برای تصویر برداری از پلاک خودرو ها صحبت می کنیم و منظور دوربین پلاک خوان نیست بلکه اصطلاحا دوربینی است که مشتری بتواند در تصویر آن پلاک دوربین را صرفا رویت کند. پیشنهاد می شود که دوربین پلاک خوان این چنینی از تکنولوژی دید در شب هوشمند استفاده کند. قابلیت Smart IR مناسب ترین راه حل برای دوربین پلاک بین به حساب می رود.

در بین تکنولوژی های دید در شب موجود در بازار، استفاده از Smart IR برای این کار در اولویت است. تکنولوژی هایی مانند وارملایت، دید در شب معمولی و حتی دوربین های استارلایت برای تصویر برداری از پلاک خودرو ها راهکار مناسبی نیستند و نتیجه دلخواهی ارائه نمی دهند. در صورتی که از دوربین پلاک خوان واقعی استفاده می کنید خوب است بدانید که این دوربین ها نیاز به دید در شب ندارند. بلکه باید، محل تصویر برداری دوربین های پلاک خوان را با پروژکتور های نور مرئی به گونه ای روشن کرد که دوربین به راحتی پلاک خوانی را انجام دهد.

نوع لنز دوربین پلاک خوان

گزینه بعدی استفاده از دوربین های مدار بسته با لنز متغیر یا وریفوکال برای تصویر برداری است. اگرچه می توانید از دوربین مدار بسته لنز ثابت هم برای تصویر برداری از پلاک ماشین ها استفاده کنید اما توصیه می شود برای اینکه نتیجه بهتری داشته باشیم از دوربین مدار بسته لنز موتورایز با فاصله کانونی مناسب استفاده کنیم. این دوربین ها با توجه به لنز موتورایزی که دارند، فوکوس اتوماتیک ایجاد می کنند که امکان تصویر برداری بهتر از پلاک ماشین های عبوری را فراهم می کند.

هر چقدر لنز دوربین پلاک خوان ضعیفتر باشد، امکان خطا در دیدن پلاک ماشین های عبوری بیشتر خواهد بود و شما به عنوان کارشناس نصب دوربین مدار بسته برای تنظیم دوربین، با چالش های بیشتری روبرو خواهید بود.

سرعت شاتر دوربین پلاک خوان

عامل حیاتی دیگر برای پلاک خوانی، سرعت شاتر دوربین مدار بسته است. بطور کلی در محیطی که نور ثابتی دارد، هر چه سرعت شاتر دوربین را زیادتر کنیم، تصویر دوربین تیره تر می شود. در شاتر های بالاتر، شدت روشنایی دوربین به قدری تیره می شود که امکان تشخیص چهره افراد یا مناظر روبروی دوربین برای کاربر وجود ندارد، در این حالت تنها پلاک خودرو ها که یک صفحه سفید با نوشته های سیاه است توسط دوربین به تصویر کشیده می شود.

توجه داشته باشید، چنانچه از یک دوربین مدار بسته برای پلاک خوانی استفاده می کنید و سرعت شاتر آن را بالا برده اید، تصویر دوربین به حدی تیره خواهد بود که امکان رویت افراد وجود ندارد و ماموریت دوربین، فقط و فقط شناسایی و تصویر برداری از پلاک ماشین های عبوری در میدان دید دوربین است. این موضوع را پیش از نصب دوربین برای مشتری توضیح دهید تا در پایان پروژه دچار مشکل نشوید.

مشاوره پیش از ثبت نام

جهت اطلاع از جزئیات و شهریه دوره ها با ما در ارتباط باشید.