۰۵۱۳۸۹۴۶۱۱۰
مشهد، چهارراه صیاد شیرازی، بین پیروزی ۶۳ و ۶۵ پلاک ۱۸۷
برق

انواع دوربین های مدار بسته و کاربرد هر کدام در پروژه

انواع دوربین های مدار بسته و کاربرد هر کدام در پروژه

انواع دوربین های مدار بسته و کاربرد هر کدام در پروژه

یکی از مهمترین مواردی که باید بدانیم آشنایی با انواع دوربین های مدار بسته است. به عنوان یک نصاب دوربین باید بتوانیم بهترین دوربین مدار بسته را با توجه به نیاز مشتری و بودجه ای که برای پوشش منطقه اختصاص داده است، انتخاب کنیم. از این رو با توجه به اهمیت موضوع تصمیم گرفتیم تا این محتوا را به آشنایی با انواع دوربین های نظارت تصویری که در پروژه ها استفاده می شود اختصاص دهیم.

دوربین دام | دوربین مینی دام | Dome Camera

دوربین دام یا سقفی بیشتر برای نصب در محیط های داخلی استفاده می شود. دوربین دام یک محفظه شیشه ای روی لنز خود دارد که به آن هاوزینگ گفته می شود، هاوزینگ دوربین سقفی از لنز دوربین در برابر ضربه و گرد و غبار محافظت می کند. بدنه دوربین های دام می تواند از نوع ضد ضربه و همچنین ضد آب تولید شود. با توجه به اینکه این دوربین ها برای نصب در محیط های مسقف طراحی شده اند، پیشنهاد می شود آنها را در ارتفاع کمتر از ۳ متر نصب کنیم تا دید مناسب تری از محیط ارائه کنند.

دوربین مینی دام بدنه کوچک تری از دوربین دام دارد اما از لحاظ عملکرد، هیچ تفاوتی با دوربین دام ندارد. در واقع از دوربین مینی دام برای نصب در محیط هایی که محدودیت فضا وجود دارد استفاده می شود. دوربین مینی تنها اندازه ی کوچک تری نسبت به دوربین دام دارد اما تمامی ویژگی هایی که در یک دوربین دام وجود دارد، در دوربین مینی دام نیز در دسترس می باشد. دوربین دام و مینی دام را می توان به عنوان دو مدل از محبوب ترین دوربین های مدار بسته دنیا که در فضاهای داخلی نصب می شوند معرفی نمود.

دوربین بولت | دوربین مینی بولت | Bullet Camera

دوربین بولت از بدنه دوربین، لنز دوربین، کاور و پایه دوربین بصورت یکپارچه تشکیل شده است. این پکیج توسط کارخانه سازنده تولید می شود. از دوربین بولت برای نصب در محیط های بیرونی استفاده می شود. بدنه ضد ضربه و ضد آب باعث شده تا بسیاری از مشتریان از این دوربین ها در محیط های با آب و هوای نامساعد استفاده کنند. با توجه به اینکه این دوربین ها برای نصب در فضاهای بیرونی استفاده می شوند معمولا آنها را در ارتفاع ۳ تا ۵ متری نصب می کنند.

دوربین مینی بولت از دوربین بولت بدنه کوچک تری دارد و برای موقعیت هایی که محدودیت فضای نصب وجود دارد می توان از دوربین مینی بولت استفاده کرد. همچنین گفتنی است که دوربین های بولت و مینی بولت از نظر فنی و مشخصات هیچ تفاوتی با هم ندارند و مدل های مختلفی در هر دو وجود دارند که می توانند پیشرفته ترین ویژگی ها را در اختیار قرار دهد.

دوربین اسپید دام | Speed Dome Camera

دوربین اسپید دام یا دوربین متحرک همانطور که نامش پیداست به گونه ای طراحی شده که قابلیت چرخش و زوم کردن را دارد. دوربین اسپید دام از نظر ظاهری شبیه به دوربین دام است با این تفاوت که می توان از دوربین اسپید دام برای نظارت بر محیط های وسیع تر استفاده کرد. دوربین اسپید دام قابلیت چرخش در سطح افقی و عمودی را دارد و کاربر می تواند بر روی نقطه مشخصی از میدان دید دوربین زوم کند. دوربین اسپید دام معمولا در ارتفاع بالاتری نسبت به دوربین های ثابت نصب می شود و با توجه به قابلیت زوم بالایی که دارد می تواند شعاع دید بالایی را پوشش دهد.

دوربین PTZ

دوربین PTZ از خانواده دوربین های بولت است، این دوربین از نوع متحرک و شبیه به دوربین اسپید دام عمل می کند. با این تفاوت که اسپید دام شبیه به دوربین دام است اما ظاهر این دوربین شبیه به دوربین بولت است. در واقع این دوربین بر روی یک موتور چرخشی نصب شده و می توانیم لنز های مختلفی را برای تصویر برداری طول های بیشتر روی آن نصب کنیم. این دوربین قابلیت پوشش وسیع تری نسبت به دوربین های اسپید دام را دارد و معمولا در مدل های مشابه، قیمت بالاتری از دوربین های اسپید دام دارد. یک تفاوت دیگر PTZ نسبت به اسپید دام این است که معمولا می توانیم لنز دوربین PTZ را به دلخواه انتخاب و تعویض کنیم اما لنز دوربین های اسپید دام توسط کارخانه روی دوربین تعبیه شده و نمی توان آن را تعویض کرد.

دوربین پینهول | دوربین سوزنی | Pinhole Camera

دوربین سوزنی برای نصب در فضاهای کوچک تر که می خواهیم دوربین مدار بسته دیده نشود استفاده می شود. دوربین پینهول یا سوزنی یا دوربین مخفی معمولا بدون دید در شب ارائه می شود. یکی از رایج ترین موارد استفاده از دوربین سوزنی، دستگاه های ATM است. این دوربین برای تصویر برداری در شعاع دید کمتر از ۵ متری استفاده می شود و معمولا به گونه ای نصب می شود که دیده نمی شود. استفاده از دوربین پینهول بدون اجازه قضایی، پیگرد قانونی دارد از این رو توصیه می کنیم چنانچه نصاب دوربین مدار بسته هستید به هیچ عنوان از این دوربین ها بدون اجازه قضایی استفاده یا نصب نکنید.

دوربین فیش آی | دوربین پانورامیک | Fish Eye Camera

دوربین فیش آی یا دوربین پانوراما، قابلیت تصویر برداری بصورت ۱۸۰ درجه یا ۳۶۰ درجه را دارد و معمولا در فضاهای داخلی نصب می شوند. دوربین پانوراما از لنز های فیش آی برای تصویر برداری استفاده می کند که فاصله کانونی پایینی دارد و از این رو زاویه دید وسیعی را پوشش می دهد. دوربین چشم ماهی یا دوربین ۳۶۰ درجه معمولا در فضاهای داخلی در ارتفاع کمتر از ۴ متر نصب می شود و تصویری که ارائه می دهد بیشتر برای ارائه یک دید کلی مورد استفاده می شود و نمی توان از تصویر این دوربین برای شناسایی افراد استفاده کرد.

دوربین کیوب | دوربین مکعبی | Cube Camera

دوربین کیوب یا مکعبی برای پوشش فضاهای داخلی استفاده می شود، این دوربین معمولا مجهز به میکروفن و اسپیکر است که به کاربر اجازه می دهد تا با محیط محل نصب دوربین ارتباط دو طرفه برقرار نماید. با توجه به قابلیت های متعددی که برای دوربین های کیوب وجود دارد اما باز هم استفاده از دوربین کیوب یا مکعبی از سوی مشتریان مورد اقبال زیادی قرار نگرفته است. دوربین های کیوب بیشتر برای مصارف محدود خانگی در محیط های داخلی استفاده می شوند.

سخن پایانی اینکه، چنانچه به عنوان یک کارشناس نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته کار می کنید، باید بتوانید با توجه به میزان بودجه مشتری و نیازی که به استفاده از دوربین ها دارد، مناسب ترین انتخاب سیستم را داشته باشید و سپس بهترین نوع نصب و تنظیمات دوربین ها را انجام دهید تا در پایان رضایت مشتری را کسب کنید. ما در پکیج جامع آموزش دوربین مدار بسته، صفر تا صد نصب و راه اندای انواع دوربین های مدار بسته را در قالب بیش از ۶۰ ساعت ویدیوی آموزشی کاربردی به زبان ساده توضیح داده ایم. برای دیدن صفحه آموزشی دوربین مدار بسته لطفا اینجا کلیک کنید.

نوشته شده توسط

آقای مهندس جلال رضایی چاهوکی مدیریت سایت آموزشگاه ادیسون