۰۵۱۳۸۹۴۶۱۱۰
مشهد، چهارراه صیاد شیرازی، بین پیروزی ۶۳ و ۶۵ پلاک ۱۸۷
برق

بهترین روش انتقال تصویر دوربین IP چیست؟ کابل شبکه، رادیو وایرلس، فیبر نوری

بهترین روش انتقال تصویر دوربین IP چیست؟ کابل شبکه، رادیو وایرلس، فیبر نوری

یکی از مهمترین بخش های اجرای یک پروژه دوربین مدار بسته، شیوه برقراری ارتباط بین دوربین و دستگاه NVR است. اینکه با چه روشی تصویر دوربین را به سوئیچ و سپس به مرکز کنترل انتقال می دهید، تا حدود زیادی بر روی کیفیت تصویر تاثیر دارد. چنانچه از بستر اشتباهی برای انتقال تصویر دوربین IP استفاده کنید، با مشکلات متعددی مانند تاخیر تصویر دوربین ها یا قطع شدن تصویر برخی دوربین ها روبرو خواهیم شد. از این رو در این محتوا تلاش کرده ایم تا یک نقشه راه کاملا عملی برای استفاده از بستر هایی مانند کابل شبکه، فیبر نوری و رادیو وایرلس در یک سیستم دوربین مدار بسته ارائه کنیم.

هنگامی که تعداد دوربین ها و گستردگی یک پروژه وسیع تر می شود، همیشه استفاده از کابل شبکه برای انتقال تصویر دوربین های مدار بسته IP، بهترین راه حل نیست. در این گونه مواقع باید بتوانید به عنوان یک کارشناس نصب دوربین مدار بسته از راه حل های جایگزین مانند رادیو وایرلس و یا فیبر نوری استفاده کنید. در این محتوا قصد نداریم شما را با مکانیزم کار کرد رادیو های وایرلس یا فیبر نوری و حتی کابل شبکه آشنا کنیم. بلکه می خواهیم یک راهکار جامع و کاربردی ارائه کنیم تا بتوانید در پروژه های با وسعت بالاتر، بهترین بستر انتقال تصویر را انتخاب و طرح ریزی نمایید.

پیش از بررسی بسترهای مهم انتقال تصویر می خواهم نظر شما را به دو عامل تعیین کننده ای جلب کنم که تاثیر مستقیمی بر انتخاب این بسترها دارد. عامل اول، فاصله بین دوربین و دستگاه NVR است. هر چه این فاصله بیشتر باشد باید از بستر مناسب تری استفاده کنیم که در ادامه به آن می پردازیم. عامل دوم، پهنای باند مجموع دوربین های مدار بسته است. هر چقدر پهنای باند دوربین یا دوربین هایی که می خواهیم، منتقل کنیم بیشتر باشد، باید از بستر پایدار تری برای انتقال تصویر دوربین های مدار بسته به NVR استفاده کنیم. حال ببینیم هر کدام از این بسترها چه ویژگی هایی دارند.

کابل شبکه

رایج ترین روش انتقال تصویر دوربین های تحت شبکه استفاده از کابل شبکه است. دوربین به سوئیچ و سپس NVR با کابل شبکه متصل می شود. حداکثر فاصله کابل کشی در هر مسیر بین دوربین تا سوئیچ یا سوئیچ تا سوئیچ دیگر یا سوئیچ تا NVR، نهایتا ۱۰۰ متر می باشد. در صورتی که از سوئیچ شبکه معتبر و کابل شبکه با کیفیت استفاده کنید می توانید بین دوربین و NVR، حداکثر ۵ دستگاه سوئیچ شبکه جانمایی کنید که با در نظر گرفتن فاصله ۱۰۰ متر بین سوئیچ ها به این نتیجه می رسیم که اگر فاصله بین دوربین ها و NVR، پایین تر از ۷۰۰ متر باشد می توانیم از کابل شبکه برای انتقال تصویر دوربین ها استفاده کنیم.

بدیهی است که مسافت ۷۰۰ متر در صورتی پیشنهاد می شود که از سوئیچ و کابل با کیفیت استفاده شود، چنانچه از کابل و سوئیچ شبکه متوسط و ضعیف استفاده کنید، مسافت فوق به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند و نهایتا بتوانید در یک مسیر از دو سوئیچ شبکه متوالی استفاده نمایید. بستر کابل شبکه پهنای باند ۱۰۰ الی ۱۰۰۰ مگا بیت بر ثانیه را در اختیار شما قرار می دهد که همانطور که اشاره شد، تابع سوئیچ و نوع کابل شبکه می باشد.

رادیو وایرلس

حالت دوم زمانی است که فاصله بین دوربین ها و NVR بیش از ۷۰۰ متر است یا زمانی که امکان کابل کشی بین دوربین ها و رکوردر وجود ندارد. در این حالت یکی از روش های ایده آل استفاده از رادیو وایرلس برای انتقال تصویر دوربین ها از بستر بیسیم است. در این روش یک رادیو وایرلس در کنار محل نصب دوربین های مدار بسته قرار می گیرد و به سوئیچ دوربین ها متصل می شود و رادیوی دیگر در سمت NVR متصل می گردد. رادیو های وایرلس توسط کارشناس کانفیگ رادیو وایرلس تنظیم می شود تا تصویر دوربین های مدار بسته را بصورت بیسیم منتقل کند. در پکیج الماس پلاس با نحوه تنظیم رادیو های وایرلس میکروتیک و انتقال تصویر دوربین های IP بطور کامل آشنا خواهید شد.

جهت انتقال تصویر دوربین های مدار بسته در مسافت های بالاتر از ۷۰۰ متر، استفاده از رادیو های وایرلس رایج است. هر چقدر فاصله بین دوربین ها و NVR بیشتر باشد یا پهنای باند دوربین ها بالاتر باشد باید از مدل رادیوی قدرتمند تری استفاده کنیم که به طبع قیمت بالاتری هم خواهد داشت. نکته مهمی که وجود دارد این است که با توجه به بالا بودن قیمت رادیو های وایرلس، بیشتر کارشناسان دوربین مدار بسته از رادیو های اقتصادی تر برای انتقال تصویر دوربین ها استفاده می کنند که نقطه ضعف این رادیو ها، پهنای باند کم آنهاست. رادیو های اقتصادی همواره پهنای باندی کمتر از ۶۰ مگا بیت بر ثانیه را در اختیار قرار می دهند که برای انتقال تصویر تعداد کمی از دوربین ها استفاده می شود( کمتر از ۸ دوربین )

فیبر نوری

اما حالت سوم، زمانی است که فاصله محل نصب دوربین ها تا NVR، بالاتر از ۷۰۰ متر است و به علاوه پهنای باند و یا پراکندگی دوربین ها زیاد است. در این حالت می توانیم از فیبر نوری برای انتقال تصویر دوربین های مدار بسته استفاده کنیم. فیبر نوری پهنای باند ۱۰۰۰ مگا بیت بر ثانیه ای در اختیار ما می گذارد که این پهنای باند با توجه به تعداد کور های فیبر نوری، دست ما را کاملا باز می گذارد تا به عنوان کارشناس نظارت تصویری یک سامانه نظارت تصویری پایدار و بدون تاخیر در تصویر را داشته باشیم.

در واقع بستر فیبر نوری یک بستر وسیع برای انتقال تصویر شبکه های متعدد است که یک از این شبکه ها، شبکه دوربین مدار بسته است. شبکه های دیگر مانند اتوماسیون اداری، تلفن تحت شبکه VOIP و … هم می توانند همزمان از بستر فیبر نوری منتقل شوند. در واقع زمانی که تعداد دوربین های زیادتر و در نتیجه پهنای باند بیشتری داشته باشیم، یا چنانچه مسافت دوربین ها تا NVR بالا باشد یا پراکندگی دوربین ها در یک پروژه را داشته باشیم، بهترین روش استفاده از فیبر نوری می باشد.


حرف آخر اینکه، چنانچه به عنوان یک کارشناس دوربین مدار بسته در حال فعالیت هستید، پیشنهاد می شود تا برای انتقال تصویر دوربین های مدار بسته، حتی الامکان از بستر های کابلی مانند کابل شبکه یا فیبر نوری برای انتقال تصویر دوربین های تحت شبکه استفاده کنید و تنها برای انتقال تصویر تعداد کمتر از ۴ دوربین مدار بسته از راهکار های وایرلس استفاده نمایید.

نوشته شده توسط

آقای مهندس جلال رضایی چاهوکی مدیریت سایت آموزشگاه ادیسون