۰۵۱۳۸۹۴۶۱۱۰
مشهد، چهارراه صیاد شیرازی، بین پیروزی ۶۳ و ۶۵ پلاک ۱۸۷
برق

دوربین آیپی چگونه کار می کند؟

دوربین آیپی چگونه کار می کند؟

در این محتوای آموزشی توضیح می دهیم که دوربین آیپی در سیستم مدار بسته تحت شبکه چگونه کار می کند؟ اجزای یک سیستم مدار بسته تحت شبکه چیست و هر کدام از این اجزا چه وظیفه ای بر عهده دارد. با ما در آکادمی آموزش دوربین مدار بسته همراه باشید.

یک سیستم مدار بسته آی پی چگونه کار می کند؟

سیستم مدار بسته تحت شبکه از دوربین های آیپی، سوئیچ شبکه و دستگاه NVR تشکیل شده که توسط کابل شبکه به همدیگر متصل می شوند. در یک سیستم مدار بسته می توانید یک یا چند دوربین آی پی را به یک یا چند دستگاه سوئیچ شبکه وصل کنید و در نهایت تصاویر دوربین ها را در NVR ضبط نمایید. حداکثر فاصله بین دوربین آیپی تا سوئیچ شبکه و سپس سوئیچ شبکه تا دستگاه NVR، زمانی که می خواهیم از کابل شبکه استفاده کنیم، حداکثر ۱۰۰ متر می تواند باشد.

برای مسافت های طولانی تر از ۱۰۰ متر می توانید از راهکار های دیگری مانند رادیو وایرلس ها یا فیبر نوری برای انتقال تصویر دوربین مدار بسته استفاده کنید. همچنین می توانید از سوئیچ های شبکه مجهز به اکستندر استفاده نمایید که در این صورت، حداکثر فاصله ای که می توانید تصویر دوربین مدار بسته را از بستر کابل شبکه Cat5، Cat5e و یا Cat6 منتقل کنید به ۲۵۰ متر خواهد رسید.

دوربین تحت شبکه با دوربین HD چه تفاوتی دارد؟

دوربین آی پی برعکس دوربین HD، وظیفه تصویر برداری، پردازش تصویر و فشرده سازی را در خود دوربین انجام می دهد و تصاویر را در غالب پاکت های دیتا از بستر کابل شبکه منتقل می کند در صورتی که این مهم در دوربین های HD به این صورت نیست.

در سیستم مدار بسته تحت شبکه، هر دوربین آیپی یک آدرس آی پی مشخص خود را دارد. در واقع آدرس آی پی، آدرس هر دوربین در یک سامانه نظارت تصویری IP است. همین ماجرا برای دستگاه NVR هم صادق است و این یعنی دستگاه NVR هم باید یک آی پی مشخص داشته باشد. نکته ی بعدی اینکه در این سیستم، آدرس IP هیچ دو قطعه ای نباید با یکدیگر یکسان باشد. ( منظور از قطعه، دوربین مدار بسته یا دستگاه NVR است)

شما می توانید با استفاده از قابلیت DHCP و بصورت اتوماتیک به کلیه تجهیزات، آدرس IP اختصاص بدهید یا به صورت دستی برای هر کدام یک آدرس آی پی مشخص، تنظیم کنید. اما نکته مهم اینکه هیچ دو دوربین آی پی نباید آدرس آیپی یکسانی داشته باشند.

تصاویر دوربین های تحت شبکه پس از فشرده سازی از بستر کابل های شبکه، به سوئیچ شبکه و سپس به دستگاه NVR منتقل می شوند. سوئیچ شبکه، تصاویر دوربین مدار بسته را تجمیع و سیگنال تصویر را تقویت می کند. در صورتی که از سوئیچ شبکه POE استفاده کرده باشید. سوئیچ شبکه علاوه بر وظایف گفته شده در بالا، تغذیه دوربین آی پی را هم انجام می دهد.

 

سیستم مدار بسته IP با HD چه تفاوتی دارد؟

برای اینکه بتوانیم تصویر دوربین آی پی را روی دستگاه NVR مشاهده و ضبط کنیم، باید ابتدا دوربین را روی دستگاه اضافه کنیم. برای اینکار باید وارد منوی NVR شده و آدرس آی پی دوربین مورد نظر را در آن وارد کنیم و در مرحله بعدی نام کاربری و کلمه عبور دوربین آی پی را در NVR وارد کنیم تا بتوانیم تصویر دوربین را مشاهده کنیم. در صورتی که عملیات مشاهده تصویر زنده و همچنین ضبط تصویر دوربین ها در سیستم HD، نیاز به ادد کردن دوربین ها ندارد و این را می توان به عنوان یکی از تفاوت های سیستم مدار بسته IP و HD معرفی کرد.

برای یادگیری کامل کسب و کار آموزش نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته ، به بخش دوره های آموزشی ما در منوی بالای سایت، مراجعه نمایید و با قیمت استثنایی تهیه نمایید.

نکته مهم: هر دوربین آیپی، یک نام کاربری و یک کلمه عبور بر روی خود دارد که می توانید آن را به دلخواه تغییر بدهید.

جالب است بدانید که در سیستم های مدار بسته تحت شبکه، شما به آنالیز های مختلف تصویر دوربین مدار بسته با تنوع بیشتری دسترسی خواهید داشت همچنین دقت عملکرد هر کدام از این آنالیز ها در سیستم های IP نسبت به HD، بسیار بالاتر است. آنالیزهایی مانند شناسایی چهره، تشخیص چهره، پلاک خوانی و مواردی از این دست در دوربین های تحت شبکه، نتیجه بسیار بهتری برای کاربران دارد.

کلیه موارد گفته شده در این محتوا بهمراه بسیاری نکات کاربردی دیگر را می توانید در پکیج آموزش صفر تا صد دوربین مدار بسته ما در اختیار داشته باشید، ارائه گواهینامه پایان دوره در اختیار داشته باشید. جهت سفارش آموزش می توانید از منوی بالای سایت وارد بخش دوره های آموزشی شده و سفارش خود را کامل نمایید.

نوشته شده توسط

آقای مهندس جلال رضایی چاهوکی مدیریت سایت آموزشگاه ادیسون