۰۵۱۳۸۹۴۶۱۱۰
مشهد، چهارراه صیاد شیرازی، بین پیروزی ۶۳ و ۶۵ پلاک ۱۸۷
برق

آموزش گام به گام دوربین مدار بسته

آموزش گام به گام دوربین مدار بسته

سیستم دوربین مدار بسته در ساده ترین حالت از یک دوربین و یک ضبط کننده تصویر یا رکوردر تشکیل می شود. دوربین مدار بسته نقش چشم و رکوردر نقش مغز سامانه مدار بسته را دارد. سیستم های مدار بسته خود به دو نوع HD و IP تقسیم می شوند. دوربین ها و رکوردر ها انواع مختلفی دارند. ضرورت استفاده از سیستم های نظارت تصویری امروز بر کسی پوشیده نیست از این رو در این محتوا با موضوع آموزش گام به گام دوربین مدار بسته سعی کرده ایم تا شما را با سیستم و نحوه عملکرد آن آشنا کنیم.

نصب دوربین مدار بسته، یکی از شیوه های کسب درآمد جذاب برای افرادی است که اصطلاحا نیروی فنی و دست به آچار هستند. فارغ التحصیلان دانشگاهی، تکنسین های فنی شاغل در حوزه برق، مهندسین برق و کامپیوتر و سایر افراد علاقمند به حوزه نظارتی و امنیتی می توانند با انتخاب حوزه دوربین های مدار بسته و طی کردن مراحل آموزش نصب دوربین مدار بسته و سپس تمرین و تکرار و اجرای مفاهیمی که یاد گرفته اند در پروژه های کوچک، وارد دنیای کسب و کار دوربین های مدار بسته شوند. در ادامه با مراحل اجرای یک پروژه دوربین مدار بسته بصورت گام به گام آشنا می شوید.

بازدید پروژه و تهیه نقشه جانمایی دوربین مدار بسته

گام اول یک کارشناس نصب دوربین مدار بسته، بازدید پروژه است. در این مرحله به عنوان یک کارشناس از محل های مورد نظری که باید توسط دوربین پوشش داده شوند، بازدید می کنید و با توجه به محل مورد نظر و نیاز مشتری، دوربین مناسب را جانمایی می نمایید. یکی از مهمترین کارهایی که در گام اول باید انجام دهید، کشیدن نقشه محل و جانمایی دوربین های مدار بسته روی نقشه می باشد. پیشنهاد می شود که محل تقریبی قرار گرفتن کلیه دوربین ها، DVR یا NVR، سوئیچ های شبکه و سپس مسیر حدودی عبور کابل ها را در روز بازدید، بر روی نقشه مشخص نمایید.

برای کشیدن نقشه از نرم افزار های نقشه کشی استفاده کنید که دو نمونه معروف آنها، نرم افزار ویزیو و نرم افزار اتوکد هستند. برای پروژه های کوچک تر می توانید از نرم افزار VISIO استفاده کنید، همچنین چنانچه پروژه دوربین مدار بسته بزرگ تری دارید، بهتر است از نرم افزار اتوکد برای کشیدن نقشه جانمایی دوربین های مدار بسته استفاده نمایید. محل تقریبی قرار گرفتن سوئیچ های شبکه، رک های دیواری، دستگاه های ضبط تصویر، UPS و  … را می توانید در نقشه مشخص کنید.

 

 

انتخاب دوربین مدار بسته مناسب و سایر تجهیزات

گام دوم در نصب دوربین مدار بسته، انتخاب تجهیزات است. اینکه از چه نوع دوربین مدار بسته ای استفاده شود؟ سوئیچ شبکه چند پورت باشد؟ دستگاه DVR یا NVR چند کانال انتخاب شود؟ کابل ها و سایر متعلقات چه می شود و سوال هایی شبیه به این را باید در گام دوم نصب دوربین مدار بسته پاسخ دهیم. یکی از مهمترین اقدامات این مرحله، انتخاب برند دوربین مدار بسته است. برند و دوربین مدار بسته ای که نه آنقدر قیمت بالایی داشته باشد که مشتری از خرید سیستم مدار بسته منصرف شود و نه آنقدر ارزان قیمت باشد که از کیفیت مناسب برای تصویر برداری و ضبط برخوردار نبوده و نارضایتی مشتری را به دنبال داشته باشد.

توصیه می شود با توجه به نیاز مشتری خود، از برند دوربین مدار بسته با قیمت منطقی تر استفاده کنید. کیفیت قابل قبول، پشتیبانی مناسب شرکت تامین کننده دوربین و موجودی مناسب کالا، سه عامل مهمی هستند که باید در این بخش به آن توجه نمایید. همچنین پیشنهاد می شود که در این مرحله جانمایی دوربین ها را بر اساس دو برند مخلف انجام دهید و مزایا و معایب هر پیشنهاد را در قالب یک جلسه مشاوره ای برای مشتری توضیح دهید.

در این بخش، مشتری باید شما را به عنوان یک مشاور در کنار خود حس کند نه به عنوان کسی که می خواهد به او محصول خود را بفروشد. اگر بتوانید خود را به عنوان یک مشاور به مشتری معرفی کنید، به احتمال بسیار زیاد از شما خرید خواهد کرد. در این بخش باید پیشنهاد فنی و مالی خود را در قالب یک یا دو پیش فاکتور به مشتری تقدیم کنید.

جانمایی دوربین مدار بسته

سومین گام از مراحل نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته، جانمایی دوربین مدار بسته است. این بخش زمانی انجام می شود که مشتری، یکی از پیشنهاد ها یا پیش فاکتور های شما را تایید کرده است و از شما می خواهد تا سیستم مدار بسته را برایش نصب کنید. یکی از مهمترین کارهایی که باید در این بخش انجام بدهید این است که مجددا از پروژه بازدید کنید و اینبار محل دقیق قرار گرفتن دوربین مدار بسته، سوئیچ شبکه و دستگاه NVR یا DVR را مشخص می کنید. در این بخش باید محل دقیق را پس از هماهنگی با مشتری مشخص و نشانه گذاری نمایید.

جانمایی دوربین های مدار بسته باید به گونه ای باشد که کمترین نقطه کور را داشته باشیم همچنین هر دوربین توسط دوربین دیگر پوشش داده شود تا امکان به سرقت رفتن دوربین یا آسیب رساندن به آن و خرابکاری به حداقل برسد. یکی از مهمترین مواردی که باید به آن توجه کنیم، ارتفاع نصب دوربین مدار بسته است. ارتفاع نصب دوربین ها باید به گونه ای باشد که نه خیلی بالا باشد که تصاویر قابل استفاده نباشند و نه انقدر پایین نصب شود که دوربین در دسترس افراد و در معرض خطر قرار داشته باشد. بهترین ارتفاع نصب در فضاهای بیرونی بین ۳ تا ۵ متر و در فضاهای داخلی بین ۲ تا ۳ متر توصیه می شود.

 

 

کابل کشی دوربین های مدار بسته و سایر اتصالات

چهارمین گام نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته، کابل کشی است. پیش از نصب دوربین های مدار بسته ابتدا باید کابل کشی کنیم. کابل تصویر و کابل برق برای دوربین های HD و کابل شبکه برای دوربین های IP باید با دقت کشیده شود. توجه داشته باشید که کابل ها با توجه به محل نصب درون محافظ هایی مثل داکت در فضاهای داخلی و لوله در فضاهای خارجی و زیر زمین یا زیر سقف کاذب کشیده شود. یک نکته مهم در این بخش این است که هنگام کابل کشی، چند متر کابل اضافه تر در سمت دوربین یا رکوردر قرار دهید تا چنانچه مشتری در لحظات آخر فرایند نصب، تصمیم به تغییر جزئی محل نصب دوربین ها یا رکوردر گرفت، دچار مشکل نشوید.

در صورتی که از دوربین مدار بسته بی سیم یا وایرلس استفاده می کنید، انتقال تصویر دوربین ها بصورت بیسیم انجام می شود اما برای تغذیه دوربین های وایرلس باید کابل کشی برق انجام دهید که طبق موارد بالا باید به نکات توجه نمایید.

اینکه از چه نوع کابل تصویر و برق یا شبکه ای برای سیستم دوربین مدار بسته استفاده کنیم موضوع این مقاله نیست

نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته

پنجمین و آخرین گام نصب دوربین مدار بسته، راه اندازی و تنظیم دوربین و دستگاه DVR یا NVR است. پس از کابل کشی، نوبت به نصب دوربین، سوئیچ شبکه و NVR یا DVR می رسد. تنظیم دقیق زاویه دید دوربین ها و تنظیمات نرم افزاری دوربین و دستگاه ضبط یکی از مهمترین بخش های یک پروژه مدار بسته است. انتقال تصویر روی لپ تاپ و تلفن همراه از بستر اینترنت یا شبکه داخلی، آموزش نحوه کار با سیستم مدار بسته به مشتری، چک و بررسی کل سیستم و تجهیزات مدار بسته نصب شده و … در این بخش باید با دقت انجام شود. نکته مهم هنگام تنظیم زاویه دید دوربین این است که مشتری باید در کنار شما حضور داشته باشد و نمونه تصویر را مشاهده و تایید کند و پس از تایید مشتری، زاویه دید و پایه دوربین را محکم کنید.

سخن پایانی درباره آموزش نصب دوربین مدار بسته

بدیهی است که آموزش در حوزه مدار بسته مانند هر کسب و کار فنی دیگری از اهمیت بالایی برخوردار است از این رو ما در آکادمی ادیسون، دوره جامع آموزش صفر تا صد نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته را بصورت کاملا عملی در قالب بیش از ۶۰ ساعت ویدیوی کاربردی برای شما تهیه کرده ایم. ویدیو های کامل از نحوه تنظیم انواع دوربین های مدار بسته، DVR و NVR ها، انتقال تصویر های مختلف، کانفیگ رادیو های میکروتیک، عیب یابی، جانمایی، دیتاشیت خوانی و بسیاری موارد دیگر تنها بخشی از آموزش دوربین مدار بسته است.

نوشته شده توسط

آقای مهندس جلال رضایی چاهوکی مدیریت سایت آموزشگاه ادیسون