انواع روش های انتقال تصویر دوربین مدار بسته

انواع روش های انتقال تصویر دوربین مدار بسته

سه شنبه 22 اسفند 1402
5 دقیقه
139 بازدید
اشتراک گذاری دوره

انتقال تصویر دوربین مدار بسته چیست؟ چه کاربردی در حوزه سیستم های نظارت تصویری دارد؟ وقتی که سیستم مدار بسته نصب شد و انواع دوربین ها را روی DVR یا NVR راه اندازی کردید و تصاویر آنها روی هارد ضبط شد، گاهی اوقات و بر اساس نیاز مشتری، نیاز داریم تا این تصاویر را از بستر اینترنت یا حتی بدون اینترنت به مکان دیگری که چندین کیلومتر آن طرف تر است منتقل و بر روی تلفن همراه یا کامپیوتر نمایش دهیم. به این کار عملا انتقال تصویر دوربین مدار بسته گفته می شود.

روش اول انتقال تصویر دوربین مدار بسته- انتقال تصویر از بستر کابل 

این روش معمولا برای انتقال تصویر در شبکه داخلی در فواصل نزدیک استفاده می شود. فرض کنید که می خواهیم تصاویر دوربین را که در طبقه همکف روی DVR یا NVR در حال ذخیره سازی است بر روی مانیتور مدیر شرکت واقع در دفتر کارش و در طبقه پنجم همان ساختمان نمایش دهیم. در این حالت بهترین و منطقی ترین کار، انتقال تصویر دوربین مدار بسته از بستر کابل شبکه است.

در این روش از محل نصب رکوردر تا محل دفتر مدیر شرکت، کابل شبکه می کشیم و این کابل شبکه را به کامپیوتر آقای مدیر وصل می کنیم. در مرحله بعد باید نرم افزار CMS مخصوص DVR یا NVR را روی کامپیوتر نصب و دستگاه را با استفاده از آدرس آیپی بر روی آن اضافه کنیم تا تصاویر دوربین ها و رکورد روی مانیتور مدیریت به نمایش درآید. بدیهی است که این روش انتقال تصویر نیاز به اینترنت ندارد و از شبکه داخلی استفاده می کند.

روش دوم انتقال تصویر دوربین مدار بسته- انتقال تصویر P2P از طریق اینترنت

این روش نیاز به اینترنت دارد و باید دستگاه DVR یا NVR را به مودم متصل کنید تا بتوانید تصاویر را از راه دور بر روی تلفن همراه، تبلت، لپتاپ یا کامپیوتر خود مشاهده کنید. در این شیوه باید ابتدا دستگاه ضبط به اینترنت متصل شود و سپس نرم افزار انتقال تصویر P2P را بر روی تلفن همراه یا لپتاپ نصب کنید. سپس با استفاده از کد QR ی که روی DVR یا NVR وجود دارد، دستگاه را روی اپلیکیشن اضافه کرده و تصاویر را از بستر اینترنت مشاهده نمایید.

در انتقال تصویر P2P، تنها باید، دستگاه ضبط و تلفن همراهی که می خواهید تصاویر را از راه دور روی آن مشاهده نمایید را به اینترنت متصل نمایید. با توجه به اینکه سرور P2P دستگاه DVR یا NVR معمولا در کشور سازنده آن قرار گرفته، از این رو انتقال تصویر P2P با کوچک ترین اختلال در اینترنت دچار قطعی می شود. اما هنوز هم این شیوه را به عنوان یکی از ساده ترین و محبوب ترین روش های انتقال تصویر دوربین مدار بسته می شناسند. برای دیدن تصاویر دوربین ها به شیوه P2P بر روی لپتاپ هم باید از نرم افزار CMS مخصوص DVR یا NVR استفاده کنید.

روش سوم انتقال تصویر دوربین مدار بسته- انتقال تصویر آیپی استاتیک از بستر اینترنت

شیوه سوم، انتقال تصویر آیپی استاتیک است. در این شیوه علاوه بر اینکه رکوردر و تلفن همراه باید به اینترنت متصل باشد، شما نیاز به یک آیپی استاتیک یا آیپی ثابت نیز دارید. آیپی استاتیک را باید از تامین کننده اینترنتی که به DVR یا NVR متصل است دریافت کنید. به عنوان مثال چنانچه می خواهید انتقال تصویر استاتیک انجام دهید و مودمی که به دستگاه NVR شما متصل شده، از اینترنت شاتل پشتیبانی می کند، شما باید با پشتیبانی شرکت شاتل جهت دریافت آیپی استاتیک مخصوص انتقال تصویر دوربین مدار بسته تماس بگیرید.

یک نکته مهم در خصوص انتقال تصویر آیپی استاتیک این است که آیپی استاتیک بصورت حق اشتراکی ارائه می شود و این یعنی شما نمی توانید آیپی استاتیک را بصورت دائمی خریداری کنید و باید آن را بصورت سالانه اجاره کنید. در واقع شما در ازای دریافت کد آیپی استاتیک یکساله مبلغی حداقل ۲۰۰ هزار تومان را به اپراتور اینترنت بپردازید و این مبلغ هر سال باید مجدد طبق تعرفه پرداخت شود.

پس از دریافت آیپی استاتیک باید پورت های مورد نظر دستگاه رکوردر را روی مودم فوروارد کنید و در مرحله بعد DVR یا NVR را روی نرم افزار تلفن همراهی که پیش از این روی آن نصب کرده اید اضافه کنید تا بتوانید تصویر دوربین ها را مشاهده نمایید.

روش چهارم انتقال تصویر دوربین مدار بسته- انتقال تصویر با استفاده از رادیو وایرلس

در انتقال تصویر رادیویی نیاز به اینترنت برای انتقال تصویر دوربین مدار بسته وجود ندارد و شما می توانید بدون اینترنت و صرفا از طریق رادیوهایی که بر روی مبدا و مقصد نصب و تنظیم کرده اید تصاویر را منتقل نمایید. برای درک بهتر این موضوع بهتر است یک مثال بزنیم.

فرض کنیم که یک سیستم مدار بسته چندین دوربینه را در یک کارخانه نصب و راه اندازی کرده اید و تصاویر بر روی دستگاه DVR یا NVR ذخیره می شوند و می خواهید از خانه خود که حدود پنج کیلومتر با کارخانه فاصله دارد تصاویر را مشاهده کنید. چنانچه بین کارخانه و منزل دید مستقیم وجود داشته باشد می توانید از رادیو های وایرلس پوینت تو پوینت برای این کار استفاده نمایید.

در این حالت شما به یک جفت رادیو نیاز دارید. یکی از رادیو ها بالای سر دستگاه رکوردر در کارخانه و یک رادیو هم بالای منزل باید نصب شود. نصب دو رادیو باید به گونه ای باشد که روبروی هم قرار بگیرند و اصطلاحا هر رادیو، رادیوی روبرو را ببیند. در این حالت با تنظیمات مشخصی که روی رادیو ها انجام می دهید می توانید تصویر دوربین ها را کیلومتر ها دورتر و بدون اینترنت منتقل و مشاهده نمایید.

در پایان توجه داشته باشید که برای کسب درآمد اصولی و پایدار در هر حوزه ای به خصوص حوزه دوربین های مدار بسته، باید بصورت اصولی و درست آموزش ببینید تا در صورت مواجه شدن با مشکلات متعدد حین کار بتوانید مشکل را رفع نمایید.

مشاوره پیش از ثبت نام

جهت اطلاع از جزئیات و شهریه دوره ها با ما در ارتباط باشید.