۰۵۱۳۸۹۴۶۱۱۰
مشهد، چهارراه صیاد شیرازی، بین پیروزی ۶۳ و ۶۵ پلاک ۱۸۷
برق

جانمایی سوئیچ شبکه در پروژه های مدار بسته تحت شبکه

جانمایی سوئیچ شبکه در پروژه های مدار بسته تحت شبکه

سوئیچ شبکه یک عضو مهم از اجزای یک سامانه مدار بسته تحت شبکه است. تصاویر دوربین های IP توسط سوئیچ  شبکه یکپارچه و به سمت NVR ارسال می شوند، همچنین این قطعه حیاتی وظایف مهم دیگری هم دارد که در محتواهای قبلی در مورد آن توضیح داده ایم. در این محتوا قصد داریم تا با نحوه جانمایی سوئیچ شبکه در پروژه های تحت شبکه بیشتر آشنا شویم. در خصوص نحوه جانمایی اصولی سوئیچ شبکه در پروژه های مدار بسته مفصل توضیح داده ایم اما در محتوای امروز می خواهیم از یک زاویه دیگر به این موضوع بپردازیم.

جهت درک بهتر مفهوم جانمایی سوئیچ شبکه، پروژه ها را به دو نوع تقسیم می کنیم، پروژه هایی که شامل یک سوئیچ شبکه هستند و پروژه هایی که از بیش از یک سوئیچ شبکه تشکیل شده اند.

جانمایی سوئیچ شبکه در پروژه های مدار بسته کوچک

همانطور که اشاره شد، نوع اول شامل پروژه های مدار بسته ای هستند که از یک سوئیچ شبکه تشکیل شده اند و معمولا در گروه پروژه های مدار بسته کوچک قرار می گیرند. این بخش خود به دو نوع تقسیم می شود. گاهی اوقات شما چند دوربین مدار بسته بصورت پراکنده در یک پروژه با شعاع نصب کمتر از ۲۰ متری دارید، توصیه می شود که در این حالت سوئیچ شبکه را در کنار NVR، جانمایی کنید. با توجه به رعایت اصول استاندارد در طراحی و جانمایی دوربین مدار بسته، باید یک دوربین جداگانه جهت پوشش NVR،  نصب شود. در این صورت این دوربین وظیفه پوشش سوئیچ شبکه و NVR را انجام خواهد داد. توجه داشته باشید که در هر پروژه ی مدار بسته ای حتما از یک دوربین جداگانه برای پوشش محل نصب NVR و رک مرکزی استفاده کنید تا در صورت بروز مشکل بتوانید، تصویر ضبط شده محل NVR را در اختیار داشته باشید.

اما در حالت دوم، تعداد محدودی از دوربین ها در کنار هم و با فاصله از NVR جانمایی شده اند. به عنوان مثال یک کارخانه را در نظر بگیرید که ۱۰ دوربین مدار بسته در یک سوله نصب شده اند و می خواهیم تصویر این دوربین ها را در ساختمان مرکزی که از سوله مورد نظر، حدود ۹۰ متر فاصله دارد، ضبط کنیم. در این حالت توصیه می شود که یک سوئیچ شبکه مناسب در سوله نصب کنید و کلیه دوربین ها را به این سوئیچ متصل نمایید و در پله بعدی سوئیچ شبکه مورد نظر را با یک کابل شبکه مناسب به NVR نصب شده در ساختمان مرکزی متصل کنید.

نکته ی مهم در این حالت این است که سوئیچ شبکه را باید به گونه ای جانمایی کنید که در میدان دید یکی از دوربین ها قرار داشته باشد. در این حالت باید سوئیچ درون رک دیواری نصب شود. رک دیواری یک رک مخصوص است که در ارتفاع مناسب و روی دیوار نصب می شود و سوئیچ شبکه درون آن نصب می شود و اغلب دارای درب های قفل شونده می باشد. توجه داشته باشید که سوئیچ در یک سامانه مدار بسته IP، نقش حیاتی ایفا می کند و چنانچه کاربری به آن دسترسی داشته باشد می تواند به شبکه دوربین ها وارد یا در عملکرد آنها اختلال ایجاد نماید.

جانمایی سوئیچ شبکه در پروژه های مدار بسته بزرگ و متوسط

نوع دوم پروژه های متوسط و بزرگی هستند که بیش از یک سوئیچ شبکه دارند. در این موارد با توجه به پراکندگی دوربین های مدار بسته سوئیچ ها را جانمایی می کنیم. در این نوع، حتما باید یک سوئیچ شبکه مجزا در کنار NVR، جانمایی کنیم. این سوئیچ به عنوان سوئیچ NVR یا سوئیچ مرکزی نامیده می شود. در مرحله بعدی باید سوئیچ های نصب شده در سمت دوربین ها را به یکدیگر و سپس به سوئیچ مرکزی متصل کنیم. برای درک بهتر این موضوع، به مثال زیر توجه کنید.

یک ساختمان ۴ طبقه را تصویر کنید که در هر طبقه آن ۵ دوربین مدار بسته جانمایی شده است. همچنین NVR، در طبقه اول قرار دارد. یک پیشنهاد مناسب برای جانمایی سوئیچ شبکه این است که در هر طبقه یک سوئیچ شبکه مجزا جانمایی شود تا دوربین ها به این سوئیچ وصل شوند. کنار NVR هم یک سوئیچ مجزا جانمایی شود. در مرحله بعدی سوئیچ ها به یکدیگر متصل و در ادامه به سوئیچ NVR وصل می شوند. در واقع در این سناریو یک راه حل این است که: سوئیچ طبقه چهارم به سوئیچ طبقه سوم وصل شود و سپس سوئیچ طبقه سوم به سوئیچ طیقه دوم متصل شود و سپس در مرحله بعدی، سوئیچ طبقه دوم به سوئیچ NVR واقع در طبقه اول وصل می شود.

راه حل دوم این است که: هر سوئیچ بصورت مجزا به سوئیچ NVR وصل شود. یعنی ابتدا سوئیچ طبقه چهارم با یک کابل جداگانه سوئیچ NVR وصل شود، سپس سوئیچ طبقه سوم را به سوئیچ مرکزی وصل می کنیم و در مرحله آخر، سوئیچ طبقه دوم را به سوئیچ NVR وصل می کنیم. بدیهی است که دوربین های طبقه اول هم مستقیما به سوئیچ کنار NVR متصل می شوند.

توجه داشته باشید که تحت هر شرایطی، سوئیچ های شبکه باید در میدان دید دوربین های مدار بسته قرار داشته باشند یا درون رک  دیواری یا رک ایستاده قرار بگیرند. این کار باعث می شود تا امکان نفوذ به سیستم از طریق سوئیچ ها به حداقل ممکن کاهش یابد.

نوشته شده توسط

آقای مهندس جلال رضایی چاهوکی مدیریت سایت آموزشگاه ادیسون