۰۵۱۳۸۹۴۶۱۱۰
مشهد، چهارراه صیاد شیرازی، بین پیروزی ۶۳ و ۶۵ پلاک ۱۸۷
برق

آموزش تابلو برق صنعتی

آموزش تابلو برق صنعتی

آموزش تابلو برق صنعتی یک مبحث گسترده است ولی عموماً برای آموزش برق صنعتی از روش های گوناگونی استفاده میشود که به صورت PDF یا فیلم های اموزش تابلو های برق صنعتی که اغلب به زبان انگلیسی هستند در اختیار کاربران قرار میدهند اغلب این اموزش ها پراکنده هستند و به صورت کاربردی اموزش تابلو صنعتی را یاد نخواهیم گرفت در این اموزش مختصر و مفید در این مورد بحث میکنیم که آموزش تابلو برق صنعتی را چطور و از کجا شروع کنیم.

آموزش تابلو برق صنعتی را از کجا شروع کنیم؟

شاید برای شما این سوال مطرح شده باشد که واقعا از کجا آموزش برق صنعتی را شروع کنم؟

قبل از این که پایه ای ترین قسمت از آموزش برق صنعتی را یاد بگیریم لازم است یک نگاه کلی به تابلو های برق صنعتی داشته باشیم چرا که هدف از آموزش برق صنعتی ، آموزش تابلو های برق صنعتی است یا به عبارتی برق صنعتی عموماً در تابلو های برق مونتاز و راه اندازی میشودند.

برای طراحی یک تابلو برق صنعتی چه مواردی را باید در نظر داشته باشیم!

 

۱- مصرف کننده در تابلو برق صنعتی :

تابلو برق ما به چه مصرف کننده ای وصل میشود؟  شاید خیلی ساده به نطر برسد ولی اساس طراحی یک تابلو صنعتی را مصرف کننده مشخص می کند.

برای طراحی تابلو برق در قسمت مصرف کننده ها این موارد ضروری است:

  • برای بار های مصرفی مانند روشنایی  نسبت به مقدار لامپ مورد استفاده شده، فیوز مناسب را برای آن تعبیه کنیم
  • بار های مصرفی مانند پریز ها به دو دسته تقسیم میشوند ۱:پریز های تک فاز که فیوز های تک فاز معمولاً ۲۵ آمپر مناسب است و۲: پریز های سه فاز که در تابلو های برق از فیوز های سه فاز استفاده میشود.
  • بار های مصرفی گرمایشی که حتماً از فیوز های ۲۵آمپر وبالا تر استفاده شود چون المنت های استفاده شده در مصرف کننده  جریان زیادی از تابلو دریافت میکند.
  • بار های مصرفی سرمایشی به خصوص کولر ها  که داخل خود کمپرسور دارند ، به دو قسمت تک فاز وسه فاز وجود دارند باید توجه داشته باشیم که در هنگام طراحی برای کولر های سه فاز در تابلو های برق از قطعات حفاظتی مانند بی متال یا کنترل فاز در تابلو استفاده میشود .

۲-تعیین جاگزاری هر قطعه از در تابلو های برق صنعتی

به این معنی که هنگام مونتاز تابلو برق  فیوز های سه فاز و فیوز تک فاز جدا از یک دیگر  نصب شده باشد، و لوازم حفاظتی مانند کننرل فاز یا محافظ تابلویی(این نوع محافظ ها  مانند محافظ برق معمولی خانگی است که در پریز برق میزینم  با این تفاوت که در تابلو برق نصب میشوند و به جای این که به پریز وصل شود مستقیم به فیوز در تابلو وصل میشود) در جای خود نصب شود.

در هنگام نصب داکت در تابلو های برق صنعتی باید فاصله آن با ریل ها مناسب باشد تا نصب فیوز وسیم کشی داخل تابلو آسان ودر عین حال شیک ومنظم باشد.

۳-مشخص کردن نوع کاربری مصرف کننده ها در تابلو های برق صنعتی

کلید فرمان

قبل از مونتاژ تابلو برق  باید این نکته را در نظر داشته باشیم که  نیاز  کاربر یا مشتری تابلو دستی است یا اتوماتیک اگر مصرف کننده تابلو برق تابلو دستی نیاز داشته باشد در هنگام طراحی تابلو برق نیازی به کنتاکتور نیست ودر این موارد کلید های سلکتوری استفاده میشود.

اگر مصرف کننده تابلو برق اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک نیاز داشته باشد از کنتاکتور استفاده میکنیم و روی در تابلو های برق از شستی استوپ واستارت یا کلید های فرمان استفاده میکنیم.

نوشته شده توسط

آقای مهندس جلال رضایی چاهوکی مدیریت سایت آموزشگاه ادیسون