قطعات برق صنعتی

قطعات برق صنعتی

یکشنبه 5 آذر 1402
8 دقیقه
197 بازدید
اشتراک گذاری دوره

انواع تجهیزات برق صنعتی

با رشد صنایع، ایجاد شهرک های صنعتی جدید و افزایش فعالیت های تولیدی، موضوع تامین فوری و کامل لوازم و تجهیزات مختلف این صنایع بسیار حائز اهمیت می باشد چرا که توقف خطوط تولید به دلیل خرابی یک قطعه زیان های بسیاری را می تواند به صاحبان سرمایه و شرکت های صنعتی وارد نماید. پس لزوم داشتن قطعات یدکی برای استفاده در زمان های حساس برای جلوگیری از توقف خطوط تولید کاملا قابل درک است. در صنایع مختلف مجموعه ای از قطعات یدکی در زمینه های هیدرولیک و پنوماتیک، برق، مکانیک، الکتروموتور و گیربکس و غیره وجود دارد که تهیه یک جای همه نیاز ها از یک تامین کننده، می تواند راحتی و اطمینان را برای مدیران و صاحبان صنایع فراهم آورد.

کنتاکتور کلید الکترومغناطیسی است که مهم ترین جز مدار فرمان الکتریکی را تشکیل می دهد و در صنعت برق به هیچ وجه نمی توان از آن چشم پوشی کرد اولین مزیت استفاده از کنتاکتور فرمان از راه دور است و همچنین اقتصادی و ایمن بودن مدار می باشد، عمر مکانیکی آن بیشتر از دیگر کلیدها نیز است و از کار افتادن تجهیزات بعد از قطع و وصل برق جلوگیری می کند که در دو نوع تک فاز و سه فاز مورد استفاده می باشند.

بیمتال برای حفاظت از موتورهای الکتریکی در برابر اضافه بار از رله های حرارتی بیمتال استفاده می شود که در مدار بعد از کنتاکتور قرار گرفته و به زیر آن متصل می شود.

اینورتر ها وسیله ی الکتریکی هستند که وظیفه ی آن ها به طور کلی کنترل دور سرعت الکتروموتورهای سه فاز می باشد که برق ورودی AC را ابتدا به DC و سپس به وسیله ی سوئیچینگ ها و متد PWM (مدولاسیون پهنای باند) به برق AC با فرکانس و ولتاژ مورد نظر تبدیل می کنند و با نام های کنترل دور موتور، فرکانس متغیر و VFD شناخته می شود.

درایو ها به دو دسته AC و DC دسته بندی می شود که هر دو وظیفه ی کنترل دور سرعت موتور را برعهده دارند با این تفاوت که درایوهای DC جریان برق AC را به DC تبدیل کرده و فقط برای کنترل دور سرعت موتورهای DC از آن ها استفاده می شود ولی داریو های AC برای کنترل دور سرعت موتورهای AC می باشد .

سافت استارتر ها همانند اینورترها توانایی راه اندازی نرم الکتروموتور را دارند با این تفاوت که سافت استارتر ها نمی توانند کنترل دور سرعت موتور را تغییر دهند فقط باعث کنترل و افزایش جریان موتورهای AC می شوند که این عمر سبب افزایش طول عمر الکتروموتور و حفاظت از الکتروموتور در برابر تنش های محیطی گردیده است.

رله کنترل فاز برای محافظت از موتورهای سه فاز، برای جلوگیری از دو فاز شدن، عدم تقارن و افزایش یا کاهش ولتاژ و همچنین کنترل خطوط شبکه های سه فاز در برابر اختلالات ایجاد شده استفاده می شود و قلب تابلو نیز می باشد.

چراغ سیگنال چراغ هایی علامت دهنده هستند که برای عیب یابی و آلارم استفاده می کنیم، به عنوان مثال برای وجود یا عدم وجود برق یا قطع و وصل شدن کلید یا وارد شدن خازن به مدار و دیگر موارد می توان از رنگ های مختلف آن استفاده کرد.

کنتاکتور خلا به کنتاکتوری که محفظه قطع جرقه آن از خلا پر شده باشد و در ابتدای تابلو های فشار ضعیف نصب می شوند و در سطح فشار متوسط کار می کنند می گویند.

فیوز کار حفاظت از موتور و مدار در برابر اضافه جریان و اتصال کوتاه را بر عهده دارد که انواع گوناگونی از جمله فیوز فشنگی، فیوز سیگاری، فیوز تیغه ای، فیوز روغنی، فیوز کاردی، فیوز کارتریج، فیوز اتوماتیک، فیوز ترانسفورماتور cut out، فیوز HRC و غیره را دارا می باشد.

کلید برای کنترل وسایل الکتریکی از وسایلی استفاده می شود که ساده ترین راه، استفاده از کلید می باشد که انواع مختلفی از جمله کلید اهرمی، کلید زبانه ای، کلید ساده زبانه ای یک طرفه، کلید زبانه ای ستاره مثلث، کلید غلطکی، کلید چپگرد و راستگرد و غیره را دارا می باشد.

کلید مینیاتوری MCB برای حفاظت مدارهای نهایی در تاسیسات الکتریکی و ساختمان مسکونی استفاده می شود از مزایای استفاده از کلید مینیاتوری ابعاد کوچک، نصب آسان، قیمت ارزان، عدم نیاز به دانش فنی زیاد و غیره که در تیپ های مختلف ساخته می شوند.

کلید RCD کلیدهای حفاظتی هستند که به دو دسته RCCB یا محافظ جان که در برابر نشتی جریان مدار را قطع می کند و کلید RCBO که کلید حفاظتی نشتی جریان و اضافه جریان است که می توان به جای استفاده از مینیاتوری و محافظ جان از آن استفاده کرد.

رله حفاظت موتور برای تشخیص خطاهای آسیب زننده ی داخلی موتور و همچنین خطاها و مشکلات خارجی که حاصل از شبکه می باشد به کار می رود که در این صورت مدار قطع خواهد شد.

کلید حرارتی MPCB کلیدی است که داخل خود بیمتال دارد و به دو صورت قابل تنظیم و اتوماتیک موجود می باشد و در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه قادر به قطع مدار می باشد.

رله شیشه ای به رله ای که ساختاری شبیه کنتاکتور دارد و در جریان های پایین تر مورد استفاده قرار می گیرد و در مدار فرمان به کار می رود.

رله ضربه ای کلید قطع و وصلی می باشد که با هر بار تحریک بوبین آن به حالت معکوس خود می رود.

خازن وسیله ای برای ذخیره انرژی می باشند که در انواع سرامیکی، میکا، پلاستیکی، الکترولیتی، گازی، روغنی و غیره قابل ارائه می باشند.

ترانس جریان CT برای اندازه گیری جریان های بسیار بالا نیاز به تبدیل آن جریان به رنج پایین تری می باشد که قابل اندازه گیری بوده و به تجهیز اندازه گیری آسیب نرساند.

کلید چنچ اور نوعی کلید می باشد که بار الکتریکی مشخصی را بین دو منبع تغذیه جا به جا می کند که به دو صورت دستی و اتوماتیک موجود می باشد مانند بین ژنراتور و برق شهر.

دژنکتور نوعی قطع کننده زیر بار بوده که در مدار قدرت به کار می رود و با عملکرد مغناطیسی و بیمتالی خود علاوه بر قطع و وصل مدار از شبکه نیز محافظت می کند و در شبکه قبل از سکسیونر قرار می گیرد.

سرج ارستر در زمان صاعقه یا اتصال کوتاه تجهیزات برقی نیاز به حفاظت دارند که یکی از تجهیزات حفاظتی در این زمینه سرج ارستر می باشد.

رگولاتور بانک خازنی از این تجهیز برای برنامه ریزی مدارها در بانک خازنی استفاده می شود که تعیین می کند در چه زمانی چه تعداد پله به مدار وارد شود یا خارج شود.

رله ارت فالت با گرفتن برایند سه فاز گذرنده از ترانس جریان CT و با بررسی صفر نبودن برایند آن، نشتی جریان را تشخیص داده و مدار را قطع خواهد کرد.

شستی های جرثقیل به منظور کنترل سرعت، جهت، مسافت، هدایت و توقف جرثقیل ها، بالابر ها، کامیون ها و دیگر موارد در ابعاد گوناگونی تولید می شوند.

کلید کامپکت اتوماتیک MCCB پرکاربردترین کلید فشار ضعیف در تاسیسات الکتریکی می باشد و تفاوتی که با MCB دارد تحمل جریان بیشتر است و علاوه بر اضافه بار در برابر اتصال کوتاه نیز مدار را قطع خواهد کرد.

کلید هوایی ACB نوعی کلید حفاظتی می باشد که معمولا در ورودی تابلو استفاده می شود و به صورت سه پل، چهار پل و به صورت کشویی و ثابت موجود می باشند.

تابلو برق به طور کلی وظیفه قطع و وصل انرژی الکتریکی، حفاظت از افراد، حفاظت از تجهیزات، توزیع جریان الکتریکی و کنترل را دارند که از جنبه های متفاوتی به انواع مختلفی تقسیم می شود.

 

مشاوره پیش از ثبت نام

جهت اطلاع از جزئیات و شهریه دوره ها با ما در ارتباط باشید.