اصلیترین تفاوت تابلو برق صنعتی و خانگی در میزان ولتاژ ورودی و ولتاژ خروجی است که در بین سایر تجهیزات ساختمانی تقسیم میکند. تابلو برق صنعتی میزان زیادی ولتاژ برق را تقسیم میکند که تابلو برق خانگی این میزان از برق را نیاز ندارد، پس در نتیجه سیم کشی و تجهیزات ضعیفتری در تابلو برق خانگی به کار بسته میشود.
برق برای زندگی روزمره ما حیاتی است، اما همچنین چیزی است که بسیاری از مردم آن را بدیهی می دانند. وقتی صحبت از جریان الکتریکی به میان میآید، دو جزء حیاتی به تامین برق خانه یا محل کار شما کمک میکنند – تابلو و تابلو برق. اگرچه از نظر نام مشابه هستند، اما عملکردهای بسیار متفاوتی را انجام می دهند و اغلب به گونه ای طراحی شده اند که پشت سر هم کار کنند تا برق را بدون زحمت تامین کنند.
برای درک بهتر تفاوت تابلو برق و بانک خازن، نقش منحصر به فرد آنها را بررسی می کنیم. اگر میخواهید تغییرات را بدانید، برای یک توضیح سریع در مورد تفاوتهای اساسی بین این دو به خواندن ادامه دهید.
اصلیترین تفاوت های برق ساختمان و برق صنعتی، در نحوه سیم کشی آنها است. سیم کشی برق ساختمان و برق صنعتی نسبت به یکدیگر کاملاً متفاوت هستند که همین امر سبب تفاوت تابلو برق صنعتی و خانگی میشود. تفاوتها به شرح زیر است:
در ابتدا باید بدانید که تجهیزات و لوازم برقی که با استفاده از برق صنعتی کار میکنند، از تجهیزات خانگی و ساختمانی بسیار قویتر هستند. این لوازم با برق سه فاز کار میکنند و قابلیت انتقال تا ۶۰۰ ولت برق را دارند؛ این در حالی است که برق ساختمان تک فاز بوده و حداکثر تا ۱۲۰ ولت قابلیت انتقال دارد. این تفاوت ولتاژ به دلیل نوع لوازمی است که با استفاده از نوع برق مخصوصی ( برق ساختمان یا برق صنعتی ) کار میکنند. همین دلایل سبب تفاوت تابلو برق صنعتی و خانگی در کابرد آنها میشود.
لوازم و تجهیزات بزرگ واحدهای صنعتی، نیاز به نیروی برق بسیار قویتری دارند پس در نتیجه سیمکشی و میزان ولتاژ دریافتی آنها نیز باید متفاوت باشد؛ البته توجه داشته باشید که تجهیزات برقی که در واحدهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند، باید مخصوص این کار باشند. در مقابل، لوازم خانگی نظیر تلویزیون، یخچال، رادیو، لوازم برقی آشپزخانه و … به نیروی برقی زیادی نیاز ندارند، از این رو برقهای تک فاز ساختمانی نیز با وجود تجهیزات ضعیفتر به راحتی پاسخگوی نیاز این وسایل هستند.
برق صنعتی به قدری قوی و قدرتمند است که هیچکس بدون تخصص و دانش کافی نباید به این نوع برق نزدیک شود و آن را دستکاری کند. همین دلایل سبب تفاوت قدرت و نوع تعمیرکار و به نوعی تفاوت تابلو برق صنعتی و خانگی است. توجه داشته باشید که در برق صنعتی سیمهایی که جهت برق کشی استفاده میشوند، درون یک حفاظ لوله مانند ضخیم قرار میگیرند؛ علاوه بر آن این سیمها به نحوی جایگذاری میشوند که در فضای باز باشند و امکان دسترسی آسان به آنها وجود داشته باشد؛ البته سیمکشی برق ساختمانی معمولاً در داخل یک حفاظ پلاستیکی و در لایه زیرین دیوارها قرار میگیرد.
تابلو برق وسایلی هستند که مدارها و دستگاه ها را سوئیچ، کنترل و محافظت می کنند. عملکرد اصلی آنها این است که در صورت نیاز، برق را ‘روشن یا خاموش’ کنند. این دستگاه ها می توانند مدارهای الکتریکی با ولتاژ پایین، متوسط یا حتی بالا را سرویس دهند. آنها برای روشن و خاموش کردن برق ژنراتورها، موتورها، ترانسفورماتورها، خطوط انتقال و شبکه های برق در سیستم های توزیع خانگی، تجاری و تابلو برق صنعتی ضروری هستند.
ویژگی ها و اجزای کلید :
چندین ویژگی و اجزای کلیدی تابلو برق وجود دارد. اینها به تشخیص نقش ها بین تابلو و تابلو کمک می کنند. شرکت تابلو برق نقش حیاتی در سیستم قدرت ایفا می کند و از تجهیزات در برابر جریان های سنگین محافظت می کند.
ویژگی های اصلی تابلو برق عبارتند از:
عملکرد سریع
تبعیض کاملا مشخص
ارائه کنترل دستی
قابلیت اطمینان کامل
علاوه بر این، ایمنی تابلو برق pdf شامل دو جزء اصلی است: کلیدهای برق و کنترل قدرت. کلیدهای برق یا اجزای رسانا حاوی کلیدهای مدار، فیوزها یا برقگیرها هستند که در صورت بروز خطا می توانند جریان برق را قطع کنند.
از طرف دیگر، اجزای کنترل قدرت شامل پانلهای کنترل، رلههای حفاظتی و ترانسفورماتورهای جریان هستند که برای نظارت، محافظت و کنترل رسانایی برق کار میکنند.
هدف اصلی تابلو برق، توزیع ایمن برق در سراسر تاسیسات صنعتی و تجاری است. تابلوهای سوئیچ اجازه می دهند تا برق ورودی بسته به نیازها تغییر مسیر داده و به مدارهای کوچکتر تقسیم شود. در اصل، تابلوهای برق می توانند جهت حرکت انرژی را تغییر دهند و در صورت لزوم آن را در جهت های دیگر هدایت کنند.
تابلوهای سوئیچ ممکن است به اشکال مختلفی از جمله تک پنل، پانل مونتاژی یا قالب ساختاری بسته به کاربرد خاص باشند.
تابلوهای برق دارای چندین ویژگی و اجزای متفاوت نسبت به تابلو برق هستند، با توجه به اینکه هدف منحصر به فردی در تامین برق دارند.
ویژگی های اصلی تابلو برق عبارتند از:
قابلیت های اندازه گیری که به تابلو اجازه می دهد مصرف برق را اندازه گیری کند.
دسترسی به مونتاژ جلو و عقب برای سرویس و نصب آسان.
علاوه بر این، برخی از اجزای حیاتی تابلوهای برق شامل پانل ها یا قاب ها و دستگاه های کنترل یا نظارت است. پانل ها یا قاب ها دستگاه هایی مانند نشانگرهای مدار و سوئیچ ها را نگه می دارند تا انتقال توان یا کنترل هر مدار را تسهیل کنند.
سوئیچبوردها همچنین دارای دستگاههای کنترل یا نظارتی هستند که میتوانند چندین منبع برق را که به تابلو برق میآیند و از آن میآیند، متصل یا کنترل کنند. نمونه هایی از این فرکانس سنج ها یا سنکروسکوپ ها هستند.
تابلو برق در مقابل تابلوهای برق: چهار تفاوت کلیدی.
از آنجایی که تابلو و تابلوها عملکردهای بسیار متفاوتی را انجام می دهند، چهار تفاوت کلیدی بین این دو قطعه وجود دارد.
قطعات سخت افزاری
ولتاژ
ایمنی
قطعات سخت افزاری
یکی از تفاوت های اصلی بین تابلو و تابلوها، تغییرات قطعات سخت افزاری آنهاست. در حالی که تابلو برق از وسایل سوئیچینگی تشکیل شده است که برای روشن یا خاموش کردن برق طراحی شده اند، تابلوها تابلوهایی هستند که مجهز به وسایلی هستند که برای تغییر مسیر برق در صورت نیاز آماده هستند.
از دستگاه های سوئیچینگ برای مدارهای الکتریکی ولتاژ پایین، متوسط و بالا استفاده می کند. آنها دارای قطعاتی هستند که شامل فیوزها، قطع کننده های مدار، صاعقه گیرها، رله ها، جداکننده ها و دستگاه های جداکننده هستند که برای تنظیم جریان انرژی عمل می کنند.
از سوی دیگر، تابلوهای تابلو دارای اتوبوس ها، سوئیچ ها و وسایل کنترلی محافظ و الکتریکی هستند که در جلو، پشت یا هر دو نصب شده اند.
یکی دیگر از تفاوت های اصلی بین این دو کاربرد مورد نظر آنها است.
کلید برای روشن کردن و راه اندازی ترانسفورماتورها، ژنراتورها، خطوط انتقال، موتورها و شبکه های برق برای راه اندازی سیستم های مسکونی، تجاری، صنعتی و توزیع استفاده می شود. هدف تابلو برق تامین و کنترل توان بارها و در عین حال محافظت از بارها در برابر خطرات الکتریکی است. سوئیچگیر همچنین میتواند هنگام شناسایی شرایط خطا و قطع منبع تغذیه مفید باشد.
از طرف دیگر، هدف تابلوهای برق معمولاً توزیع برق به چندین منبع است. آنها نیرو را به بارهای جداگانه، ترانسفورماتورها، تجهیزات کنترلی و تابلوهای پانل منتقل می کنند.
حال نوبت به بیان ویژگی های تابلو برق صنعتی و ویژگی های تابلو برق خانگی است و پس از آن خوب است در مورد تفاوت تابلو برق صنعتی و خانگی نیز بدانید.
تابلو برق صنعتی یک محفظه فلزی است که در داخل آن تجهیزاتی قرار میگیرد که توسط آنها میتوان میزان جریان برق را کنترل کرد. این تابلو میتواند تجهیزات و افراد را از آسیبهای ناگهانی حفظ کند. تجهیزاتی که در داخل آن بهکار رفتهاند با توجه به نوع لوازمی که از آن استفاده میکنند و محیط کارگاهی که در آن تابلو برق صنعتی نصب شده است، با یکدیگر متفاوت هستند.
تجهیزاتی که در داخل تابلو برق صنعتی نصب میشوند شامل سوئیچها، دستگیرهها و نمایشگرهای مورد نیاز است. این تجهیزات این امکان را به کاربران میدهند تا به وسیله این کنترلگرها، در صورت لزوم، جریان برق هر یک از قسمتهای ساختمان را قطع یا وصل کنند؛ همچنین امکان تعمیر و تعویض هرکدام از این تجهیزات به راحتی توسط اپراتور ممکن است.
تفاوت تابلو برق صنعتی و خانگی در تعداد سوییچها و نوع نمایشگر آنها نیز است. تابلو برق صنعتی کمک میکند تا جریان برق به درستی و با دقت کافی دربین تمام تجهیزات تقسیم شده و بهوسیله فیوزهایی که در آن طراحی شده است، از نشتی برق جلوگیری میکند.
درادامه مهمترین ویژگیهای تابلو برق خانگی را بیان میکنیم.
علاوه بر تمامی مواردی که گفته شد، اصلیترین تفاوت تابلو برق صنعتی و خانگی، نوع سیم کشی آنها است که هر نوع سیم کشی متفاوت از دیگری انجام میشود و شما کاملاً با این موضوع آشنا شدهاید. تفاوت در نوع سیم کشی به این دلیل است که سیم کشیهای صنعتی نیاز به جابجایی و انتقال بار الکتریکی زیادی دارند.
سیم کشیهای صنعتی، عایق بیشتری دارند که آنها را از حرارت بالا و مایعات و مواد خورنده محافظت میکند. همچنین تابلوهای برق صنعتی از نظر پیچیدگی، طراحی بسیار پیچیده و فوق تخصصی نسبت به تابلو برقهای خانگی دارند. اگر یکی از بخشهای کارآمد مهم در تابلو برقهای صنعتی جایگذاری نشود یا طراحی آن به درستی صورت نگیرد، سیستم را بهطور کلی ناکارآمد خواهد کرد؛ البته در تابلوهای برق صنعتی نسبت به تابلو برقهای خانگی، تعداد پنلهای کنترل و تقسیم برق بیشتر هستند.