دوربین پلاک خوان چیست و چگونه کار می کند؟

دوربین پلاک خوان چیست و چگونه کار می کند؟

پنجشنبه 2 فروردین 1403
6 دقیقه
115 بازدید
اشتراک گذاری دوره

استفاده از دوربین مدار بسته روز به روز در حال توسعه است و کاربران از تصویر این دوربین ها برای اهداف مختلفی بهره می گیرند. یکی از مهمترین کاربردهایی که تنها بعضی از دوربین های نظارت تصویری مجهز به آن هستند، قابلیت ثبت پلاک است که دوربین پلاک خوان یا دوربین پلاک ثبت پلاک معروف است. در این محتوا می خواهیم در مورد دوربین های ANPR یا Automatic Number Plate Recognition بیشتر توضیح بدیم و ببینیم که یک دوربین پلاک خوان چطوری کار می کنه پس پیشنهاد می کنم حتما این مقاله رو با دقت با من همراه باشید.

خب تا حالا گفتیم که دوربین پلاک خوان می تونه پلاک خودرو ها رو ثبت کنه. منظور از ثبت پلاک اینه که دوربین می تونه شماره پلاک خودرو ها جوری شناسایی و ثبت کنه که کاربر هر موقع که بخواد بتونه اون شماره پلاک رو در تصاویر ضبط شده دوربین پلاک خوان، جستجو کنه. این کار باعث می شه که متوجه بشیم آیا شماره پلاک خاصی در ساعت و تاریخ مشخص از جلوی دوربین عبور کرده یا نه. پس تا حالا متوجه شدیم که دوربین پلاک خوان می تونه پلاک ها رو ثبت کنه و همچنین ساعت و تاریخ ثبت پلاک ها رو هم همراه شماره پلاک ثبت می کنه.

چگونه پلاک خوانی کنیم؟

همونطوری که اشاره کردم، برخی از دوربین های مدار بسته می تونن پلاک خوانی انجام بدن که بهشون دوربین پلاک خوان گفته می شه. قیمت دوربین ANPR از دوربین های معمولی خیلی بالاتر هست و اصلا به خاطر همین قیمت بالاشونه که خیلی از مشتری ها قید استفاده از دوربین های پلاک خوان در پروژه هاشون رو میزنن. نصب و راه اندازی دوربین ثبت پلاک نیاز به دانش و تخصص بیشتر از سطح معمولی داره و هر کارشناس نصب دوربین مدار بسته ای نمی تونه، دوربین پلاک خوان رو به خوبی نصب و بدون مشکل راه اندازی کنه.

خوبه بدونید که دوربین های پلاک خوانی که در بازار ایران هستند به چند نوع تقسیم می شن. نوع اول دوربین هایی هستند که به معنای واقعی کلمه پلاک خوان هستند. توی این نوع، کلیه عملیات پلاک خوانی در خود دوربین انجام میشه و اطلاعات برای ذخیره روی حافظه SD ( روی دوربین ) یا روی NVR ارسال می شه. در نوع دوم، عملیات پلاک خوانی توسط یک دوربین مدار بسته معمولی و به کمک نرم افزار پلاک خوان یا لایسنس پلاک خوان ( که بر روی یک کامپیوتر یا سرور نصب می شود) انجام می شود. در این حالت نیاز به دوربین مدار بسته خیلی خاصی نیست و تنها دوربین باید رزولوشن، سرعت فریم و فاصله کانونی مناسبی داشته باشد و این نرم افزار پلاک خوان است که بر اساس تصاویر دوربین، پلاک خوانی را انجام می دهد.

هر کدام از روش های پلاک خوانی که در بالا به آن اشاره شد، مزیت ها و معایب خود را دارند که بر اساس محلی که می خواهیم دوربین را در آنجا نصب کنیم، یک روش توسط کارشناس نصب دوربین مدار بسته انتخاب و اجرا می شود. هر چند در اکثر مواقع استفاده از دوربین پلاک خوان و NVR، نتیجه بهتری می دهد و مشتری و مجری نصب دوربین پلاک خوان رضایت بیشتری از کار دارند. نکته ی دیگری که لازم است در اینحا به آن اشاره کنم این است که دوربین پلاک خوان یک دوربین تحت شبکه است و زمانی که این نوع دوربین صحبت می کنیم در دنیای شبکه به سر می بریم.

دوربین پلاک خوان چه ویژگی هایی دارد؟

علاوه بر قابلیت ثبت پلاک خودرو ها و امکان گزارش دهی که در بالا به آنها اشاره شد و کاربر می تواند در مواقع ضروری از هر کدام استفاده کند، هر دوربین پلاک خوانی دارای ویژگی های دیگری هم هست که در ادامه برخی از رایج ترین ویژگی هایی که یک دوربین ثبت پلاک می تواند داشته باشد را معرفی می کنیم.

لیست سفید و لیست سیاه

یکی از ویژگی های رایج دوربین پلاک خوان، امکان تعریف لیست مشخصی از شماره پلاک ها در قالب وایت لیست و بلک لیست است. کاربر می تواند بر اساس نیاز، تعداد مشخصی از شماره پلاک ها را در این دو لیست وارد کند و برای هر کدام از لیست ها یک سناریوی مشخص تعریف کند. به عنوان مثال در نظر بگیرید که دوربین پلاک خوان را در ورودی یک شهرک مسکونی نصب کرده ایم و خروجی آلارم دوربین را از طریق رله به یک گیت راه بند اتوماتیک وصل نموده ایم. در این حالت می توانیم شماره پلاک ماشین های ساکنین را در قالب لیست سفید در دوربین پلاک خوان معرفی کنیم. در این صورت اگر خودروی یکی از ساکنین جلوی دوربین پلاک خوان قرار بگیرد، دوربین بصورت اتوماتیک طبق تنظیمات لیست سفید از طریق رله به راه بند فرمان باز شدن می دهد و گیت برای عبور خودرو باز می شود.

همین تنظیمات را می توانیم در قالب لیست سیاه و برای ماشین هایی که نمی خواهیم راه بند برای آنها باز شود تکرار کنیم. البته بدیهی است که تنظیم کردن دوربین پلاک خوان باید توسط یک کارشناس نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته کاربلد انجام شود که انشاله به زودی در قالب پکیج آموزش  دوربین پلاک خوان در آکادمی وجودی، صفر تا صد پلاک خوانی را برای شما بصورت عملی توضیح خواهیم داد.

خروجی آلارم و رله

یکی دیگر از ویژگی های جالب و کاربردی که در برخی از دوربین های پلاک خوان وجود دارد، خروجی آلارم است که از طریق ماژول مخصوص به رله متصل می شود و می توان از آن برای اجرای سناریو های مختلف پس از پلاک خوانی استفاده نمود. باز یا بسته کردن راه بند، روشن کردن چراغ، به صدا در آوردن آژیر و مواردی از این دست توسط این ویژگی در دوربین پلاک خوان انجام می شود.

سایر ویژگی ها

ویژگی های دیگری همجون مشخص کردن و کلاس بندی خودرو ها ( سبک، سنگین )، تشخیص رنگ ماشین ها، تشخیص سرعت ماشین ها و بسیاری موارد دیگر نیز در برخی از دوربین های پلاک خوان بسته به مدل و برند وجود دارد که کاربران با توجه به اهمیت موقعیتی که می خواهند به دوربین پلاک خوان مجهز کنند می توانند از آنها استفاده کنند.

مشاوره پیش از ثبت نام

جهت اطلاع از جزئیات و شهریه دوره ها با ما در ارتباط باشید.