پس از نصب دوربین مداربسته، مشاهده تصاویر آن مرحله بعدی کار با سیستم های نظارت تصویری است. در صورتی که به محل دستگاه و اتاق مانیتورینگ نزدیک باشید مشاهده تصویر در آنجا کار ساده ایست. اما فرض کنید از محل دور هستید و می خواهید روی محیط موردنظر کنترل و نظارت داشته باشید. این امکان وجود دارد تصاویر را بر روی دستگاه های مختلف مانند گوشی همراه، تبلت و… مشاهده کنید. به این کار، عمل انتقال تصویر دوربین مدار بسته روی موبایل ، تبلت یا هر دستگاه دیگر می گویند. انتقال تصویر دوربین مداربسته به روش های متفاوتی انجام می شود. اما بهترین و پاسخگوترین روش در حال حاضر، روش انتقال تصویر به روش IP-Static است. در این روش از نرم افزار انتقال تصویر و مدیریت تصاویر استفاده می شود. این نرم افزار در برندهای مختلف متفاوت است. در این مقاله به آموزش نمونه هایی از این انتقال با نرم افزار را شرح می دهیم.
در آموزش انتقال تصویر دوربین مداربسته روی موبایل مثالی از دوربین هایک ویژن را بررسی می کنیم. نرم افزار مدیریت تصاویر در دوربین هایک ویژن iVMS-4500 نام دارد.
انتقال تصویر دوربین مداربسته شامل سه مرحله زیر است:
قبل از انجام تنظیمات انتقال تصویر دوربین مداربسته ابتدا لازم است دستگاه DVR را از طریق کابل شبکه به مودم متصل نمائید.
برای این کار به منوی دستگاه رفته و به مسیر Configuration> Network> General بروید. و همانند شکل زیر قسمت های مشخص شده را پر کنید. بعد از انجام این تنظیمات باید به قسمت تنظیمات مودم خود و به مسیر NAT>DMZ بروید. دقت کنید که محل NAT در مودم های مختلف، متفاوت است و باید با جستجو در منوی خود آن را بیابید. پس از آنکه وارد قسمت DMZ شدید باید IP دستگاه خود را در آن وارد کنید.
IP مودم ها : 192.۱۶۸.۱.۱
IP دستگاه DVRا: 192.۱۶۸.۱.۱۰۰
در انتقال تصویر دوربین مداربسته تنها جایی که از آی پی استاتیک استفاده می شود در نرم افزار گوشی است، و در منوی دی وی ار و مودم به آن نیاز نخواهید داشت.
۱. ابتدا باید نرم افزار IVMS-4500 را از آپ استور یا گوگل پلی دانلود و نصب نمائید.
۲. پس از نصب نرم افزار آن را باز کنید. در ابتدا پیغامی ظاهر می شود که در آن باید کشور مورد نظر خود را انتخاب کنید.
۳. بعد از انتخاب کشور در صفحه باز شده بر روی قسمت مشخص شده کلیک کنید.
۴. در این بخش وارد قسمت Device شوید.
گزینه های این قسمت:
۵. سپس در صفحه بعدی بر روی علامت + کلیک کنید.
۶. به قسمت Manual Adding بروید.
۷. تا به این مرحله که رسیدید در صفحه باز شده علامت بالا سمت راست را انتخاب کنید. مطابق شکل زیر قسمت های مشخص شده را پر کنید.
۸. سپس گزینه Start Live View در پایین کادر ایجاد شده را انتخاب کنید.
۹. در مرحله پایانی مشاهده می کنید که تصاویر به نرم افزار منتقل شده و می توانید آنها را در دستگاه خود مشاهده و مدیریت نمائید. روی تصویر هر کدام از دوربین ها دوبار بزنید تصویر بزرگ نمایش داده می شود.
در اولین قدم نرم افزار مربوط به انتقال تصویر دوربین مداربسته Reolink را از سایت رسمی کمپانی یا فروشندگان معتبر دانلود کنید. پس از دانلود اپلیکیشن دوربین و کلاینت، روند مشاهده فیلم های ضبط شده دوربین مداربسته در تلفن های همراه، آسان تر می شود. اگر بخواهید تصاویر ذخیره شده در کارت های SD و یا دستگاه های DVR/NVR را مشاهده کنید:
مرحله ۱: نرم افزار دوربین مداربسته را روی تلفن همراه خود راه اندازی کنید و وارد دستگاه دوربین خود شوید. برای تماشای آنلاین فیلم دوربین مداربسته، روی دکمه “پخش” کلیک کنید. (به عنوان مثال دوربین Reolink Argus® ۲ را در نظر بگیرید.)
برای NVR سیستم های دوربین مداربسته باید کانال دوربین مورد نظر را انتخاب کنید تا با کلیک روی نماد دوربین، فیلم های ضبط شده دوربین روی تلفن همراه مشاهده شود.
مرحله ۲: تاریخ خاصی را انتخاب کنید که در آن می خواهید فیلم دوربین مداربسته ضبط شده را در تلفن های همراه و موبایل مشاهده کنید. به یاد داشته باشید که در منوی “Type” در Reolink Client “همه” را انتخاب کنید تا هیچ فایل ضبط شده مهمی را از دست ندهید. همچنین تاریخ ضبط دوربین در برنامه Reolink سیاه و در Reolink Client نارنجی خواهد بود تا بتوانید به راحتی فیلم دوربین مدار بسته را پیدا کنید.
مرحله ۳: پس از انتخاب یک تاریخ خاص، فیلم دوربین مداربسته ضبط شده در آن روز مطابق شکل زیر نمایش داده می شود.
مرحله ۴: برای تماشای فیلم دوربین مدار بسته مداربسته در موبایل در آن دوره، روی منطقه زمانی خاصی کلیک کنید.
مرحله ۵: همچنین می توانید نماد را بکشید تا پیشرفت پخش فیلم را کنترل کنید و رزولوشن (روشن/روشن) را بر اساس نیاز خود تغییر دهید.
ممکن است تنظیمات ضبط دوربین مداربسته به گونه ای باشد که تصاویر در فضای ابری یا سرور FTP تنظیم شده باشد. مشاهده فیلمهای دوربین مداربسته ضبطشده بر روی FTP یا Cloud طی مراحل زیر انجام می شود: