سیم کشی ساختمان یکی از کارهایی است که باید برای استفاده از وسایل مختلف، انجام شود. سیم کشی ساختمان نیاز به ابزار مختلفی دارد. سیم کشی ساختمان از جمله اصلی ترین مراحل ساخت و ساز یک مجتمع مسکونی میباشد که انجام درست و اصولی آن اهمیت زیادی دارد. سیم کشی ساختمان باید مطابق یک سری قوانین انجام شود تا برق به خوبی در دسترس ساکنان آن باشد. در این مقاله در وب سایت ادیسون وسایلی که باید برای سیم کشی ساختمان استفاده کنید را معرفی میکنیم پس با ما همراه باشید.
وسایل لازم برای سیم کشی ساختمان وابسته به نوع سیم کشی، و مکان سیم کشی در نظر گرفته میشود. در روش جدید سیم کشی ساختمان، نقشه سیم کشی ساختمان، لیست اجناس مورد نیاز الکتریکی و وسایل لازم برای سیم کشی به هم مرتبط میباشند.
آشنایی با وسایل لازم برای سیم کشی ساختمان برای یک برای افراد تعمیرکار برق و سیم کش ساختمان یک ضرورت به حساب میآید. علاوه بر این آشناسی با لوازم الکتریکی بخصوص وسایل مورد نیاز سیم کشی ساختمان برای افراد دیگر نیز یک امتیاز در مواقع ضروری است. شناخت لوازم مورد نیاز برای سیم کشی در کنار رعایت یک سری نکات برق کشی ساختمان برای حفظ ایمنی در هنگام کار بسیار اهمیت دارد.
برای تهیه وسایل لازم برای سیم کشی ساختمان از سیم ارت گرفته تا تجهیزات اصلی و فنی از لوازم الکتریکیهای معتبر خرید کنید. توجه داشته باشید لوازم تقلبی و با کیفیت نامناسب ممکن است در هنگام اتصالی برق منجر به آسیب رسیدن به افراد برقکار در هنگام کار شود.
سیم کشی ساختمان مانند دیگر کارهای فنی نیازمند یک سری لوازم و وسایل مورد نیاز برای انجام کار است. وسایل لازم برای سیم کشی ساختمان برای گذراندن یک پروسه کامل سیم کشی انتخاب و در نظر گرفته شده اند.
در تمامی قسمتهای آماده سازی یک اتاق در دکوراسیون از نصب لوستر اتاق خواب دخترانه، پسرانه و موارد مشابه گرفته تا نصب کلید اصلی و پریز و دیگر قسمتهای تخصصی همگی نیازمند نکمیل لوازم موارد نیاز برای شروع کار سیم کشی است.
وابسته به نوع سیم کشی ساختمان، وسایل مورد نیاز برای سیم کشی میتواند متغیر باشد. در این قسمت با در نظر گرفتن یک روند استاندارد برای سیم کشی ساختمان لوازم مورد نیاز در لیست اجناس مورد نیاز الکتریکی برای سیم کشی ساختمان تهیه کرده و به اشتراک میگذاریم.
لیست اجناس مورد نیاز الکتریکی برای سیم کشی ساختمان
هر کار و فعالیتی ابزار مورد نیاز و طراحی شده مخصوص به خود را دارد. روند انجام کار بطور کامل به وجود تجهیزات کامل بستگی دارد. سیم کشی ساختمان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و برای تحویل یک کار تمیز و بدون نقص نیاز به تهیه وسایل لازم برای سیم کشی ساختمان میباشد.
این لوازم هر کدام با انجام دادن بخشی از سیم کشی ساختمان مانند تکههای پازل در کامل شدن پروسه سیم کشی همکاری دارند. شیوه استفاده صحیح از این ابزار در کار سیم کشی ساختمان حرف اول را میزند.
نمونه تکمیلی از وسایل مورد نیاز برای سیم کشی ساختمان بصورت زیر است:
سیم لخت کن یکی از ضروری ترین ابزارها برای سیم کشی ساختمان است. سیم لخت کن برای باز کردن عایق روی سیم مورد استفاده قرار میگیرد. سیم لخت کن باید کیفیت خوبی داشته باشد تا بتواند به خوبی عایق را ور دارد. دندانههای مختلفی برای سیم لخت کن وجود دارند که در اندازه گوناگون ساخته میشوند. سیم لخت کنها با وجود این که ابزارهای کاربردی هستند؛ اما قیمت بالایی ندارند و مقرون به صرفه هستند.
یکی از وسایل مورد نیاز برای سیم کشی ساختمان، سیم لخت کن برای جدا کردن اصولی عایق و پوشش سیم در هنگام انجام کار است. این کار برای انجام اتصالات لازم صورت میگیرد.
زمان نصب پریز، اتصالات لازم برای نصب لوستر برای احرای صحیح و ایمن چیدمان لوستر و دیگر اقدامات اتصالی وابسته به سیم کشی ساختمان از این وسیله استفاده میشود. امروزه سیم لخت کن و بردارندهی پوششهای مناسبی برای سهولت انجام این کار تولید و عرضه شده است.
چسب نواری برق نصب سیمهای جدید بر روی دیوار، فلزات مورد نیاز، کلیدهای برق و pvc استفاده میشود. از این چسب اصولا برای پوشاندن محل اتصال دو سیم قبل از قرارگیری سرپوش مخصوص نیز در سیم کشی ساختمان استفاده میکنند.
از لوازم مورد نیاز برای سیم کشی ساختمان که خاصیت کنترلی و ایمنی در حین انجام کار دارد، دستگاه تشخیص ولتاژ است. این دستگاه برای تشخیص وجود جریان و مدارات الکتریکی در مسیر کار استفاده شده و دارای دو نوع اتوماتیک و دستی میباشد. کیفیت دستگاه تشخیص ولتاژ در روند انجام کار بسیار تاثیر دارد.
از ضروری ترین لوازم مورد نیاز برای سیم کشی ساختمان چراغ قوه میباشد. هیچ تکنسینی نباید بدون تجهیز بودن به چراغ قوه بررسی وضعیت پنل و فیوز برق را انجام دهد. نداشتن نور کافی در هنگام بررسی تشخیص غلط و حوادث احتمالی را در حین کار به دنبال دارد.
تراز برای میزان لوازم نصب شده
برای اطمینان از نصب درست پریز، کلید و خروجیها از تراز استفاده کنید. این دستگاه با اندازه گیری دقیق شما را در انجام صحیح کار مطمئن میسازد.
بیشتر افراد بدون آن که بخواهند برق کشی هم انجام دهند؛ در منزل خود انبردست دارند. انبردست برای سیم کشی ساختمان لازم است و انواع مختلفی دارد. به عنوان مثال انبردست مورد یا یک طرفه برای برش سیم کاربرد دارد. همچنین با استفاده از انبردست میتوان سیم را پیچ داد.
در هنگام سیم کشی ساختمان بطور مداوم نیاز به قطع کردن مسیر سیم و بریدن سیم وجود دارد. انبردست برای انجام این کار مورد استفاده قرار میگیرد. انبردست در دو نوع یک طرفه و مورب برای بریدن سیم طراحی شده و به نوعی یک طرفه به دلیل قرار گرفتن مناسب در دست بیشتر کاربرد دارد. انواع انبردستها وجود دارند که میتوانند سر سیم را بریده و آن را پیچ دهند.
بعضی از زمانها، برق به خوبی نمیتواند جریان پیدا کند و با مشکلاتی روبه رو میشود که ممکن است برای اتصال ضعیف باشد. سیم پیچ وظیفه دارد تا اتصالات ضعیف را درست کند و جریان برق را بهبود ببخشد. از این رو در سیم کشی ساختمان که ممکن است جریان کند و سریع شود وجود سیم پیچ الزامیست. سیم پیچ عایق بندی خوبی دارد.
انواع پیچ گوشتی های برقی، مغناطیسی، گیره ای، با سرهای باریک، پهن، چند لبه و… از جمله لوازم مورد نیاز برای سیم کشی ساختمان است که باید حتما در لوازم یک تکنسین برق وجود داشته باشد.
متر و مولتی متر برای اندازه گیری اهمیت زیادی دارند. از متر در سیم کشی ساختمان برای مشخص کردن جاهای پریز، کلید و چراغ استفاده میکنند و از مولتی متر برای اندازه گیری جریان، مقاومت و ولتاژ استفاده میکنند. همچنین مولتی متر برای اندازه گیری اعداد هم کاربرد دارد؛ از این رو یکی از اصلی ترین وسایل برای برقکشی ساختمان به شمار میرود.
کار اندازه گیری درست ولتاژ و جریان برق با مولتی متر بر عهده تمامی تکنسینهای برق است. اندازه گیری دقیق ولتاژ، جریان و مقاومت الکتریکی برای یافتن منبع نوسانات اتصالی در فیوز بواسطه مولتی متر امکان پذیر است.
متر برای اندازهگیری ارتفاع پریز، کلید اصلی، چراغها و دیگر محل های اتصال کاربرد دارد. این ابزار بیشتر در دست برقکاران تازه کار دیده میشود. از ابزارهای ارزان برای انجام سیم کشی و برقکاری است.
تستر ولتاژ القایی یکی از ابزارهای پیشرفته برای سیم کشی ساختمان است. این دستگاه بدون این که با مدار ارتباط مستقیم داشته باشد و با نزدیک شدن به آن، ولتاژ موجود در مدار را اندازه گیری کرده و آن را اعلام میکند. این وسیله در انواع اتوماتیک و دکمه دار وجود دارد و میتواند از قیمتهای مختلفی برخوردار باشد.
فاز متر در یک نگاه وسیلهای شبیه به پیچ گوشی است. فاز متر در قسمت داخلی خودش ، یک چراغ دارد که در انتهای آن هم یک شی رسانا قرار میگیرد و زمانی که نوک فاز متر به سیم فاز وصل شده باشد و انتهای آن در دست فرد قرار بگیرد؛ روشن میشود که نشان دهنده وجود داشتن جریان برق در سیم است. فاز متر یکی از کاربردی ترین ابزارهاست؛ طوری که برای کارهای ساده هم از آن استفاده میکنند چرا که وجود جریان برق را نشان میدهد.
فنر سیم کشی برای این که بتوان سیم را از داخل لوله توکار عبور داد استفاده میشود. فنر سیم کشی از نوار نازک فولادی ساخته میشود؛ چرا که به یک سر آن یک گوی فلزی وصل است و به انتهای دیگر آن یک قالب فلزی وصل میشود. در زمان سیم کشی، فنر را از طرف گوی وارد لوله میکنند و پس از این که از لوله عبور کرد و گوی از داخل قوطی یا جعبه تقسیم و کلید و پریز خارج شد، تعداد سیمهایی که باید از درون لوله بگذرند را به قلاب طرف دیگری وصل کرده و گوی را میکشند تا از داخل لوله عبور کنند.
مشکل در جریان برق مرتبط با اتصالات ضعیف است. یک سیم چین با قطع اتصالات ضعیف به برگشت جریان برق قوی کمک میکند.
همان طور که میدانید سیم کشی برق به دو صورت روکار و توکار انجام میشود. برای انشعاب گرفتن از مدارهای الکتریکی فرعی از مدار اصلی برق، برای بخشهای گوناگون ساختمان از وسیلهای به اسم به جعبه تقسیم استفاده میشود. جعبه تقسیم در دول مدل روکار و توکار و در اشکال مختلف با جنسهای گوناگون ساخته میشود. جعبه تقسیم جایگاه اصلی ارتباط بین اجزای الکتریکی مدار است.
ترمینال برای وصل کردن سیمها به یکدیگر با استفاده از پیچ کاربرد دارد و معمولا در تابلوهای توزیع برق استفاده میشود و وظیفه اتصال برق به تابلو و خروج برق به مصرف کننده را بر عهده دارد. ترمینال از دو بخش هادی و عایق ساخته شده که قسمت هادی آن مثل یک بوش است که دو طرف آن دارای سوراخ میباشد که با استفاده از پیچ سیم را داخل آن محکم میکنند. قسمت عایق آن روی بخش هادی را میپوشاند و جنس عایق آن معمولا از کائوچو است. ترمینالها معمولا به صورت شاخههای دوازده خانهای و یا تکی است که در داخل ریل ترمینال کنار همدیگر قرار میگیرند و از طرفین مستحکم میگردند.
روشهای جدید سیم کشی ساختمان امروزه با استفاده از ابزارات مدرن و اتوماتیک صورت میگیرد. در واقع در این حالت یک نقشه سیم کشی با توجه به روش سیم کشی که میتواند روش توکار باشد در نظر گرفته شده و در اختیار تکنسین قرار میگیرد. وسایل مورد نیاز برای سیم کشی ساختمان با توجه به نقشه سیم کشی ساختمان تعبیه و مورد استفاده قرار میگیرد.
رعایت نکات ایمنی و اصول فنی کار در کنار شناخت کامل افراد برقکار از ابزارآلات مورد نیاز در هنگام کار از اهمیت بالایی در سیم کشی ساختمان برخوردار است. رعایت استاندارد فاصلهها در برق ساختمان، رعایت استاندارد ظرفیت نصب فیوز در برق ساختمان، نقشه کشی برای سیم کشی ساختمان و استفاده از افراد متخصص در زمینه برقکاری ساختمان از سری نکات مهم در برق کشی ساختمان است.
دوره آموزش برق ساختمان در مشهد توسط بهترین آموزشگاه برق میتوانید اطلاعات دوره را مشاهده کنید -> آموزش برق ساختمان