یک سوال مهم !! برق ساختمان چیست ؟
یک از بخش های مهم در ساخت و ساز آپارتمان ها برق ساختمان و موارد مربوط به برق کشی است. به دلایل حفاظتی و ایمنی ساختمان، استانداردهای نصب و راه اندازی برق ساختمان ها باید رعایت گردد. بخصوص در مواردی که ساختمان مورد نظر یک ساختمان قدیمی حدود ۱۰ یا ۱۵ سال ساخت می باشد. هدف از این مقاله بررسی مراحل نصب برق یک ساختمان می باشد. اصولا تمامی تاسیسات برقی ساختمان جهت حفاظت و برقراری امنیت و بروز هرگونه حادثه باید متصل به مدارشکن باشد. همچنین باید در کف، اقدامات لازم جهت تخلیه ی جریان برق از سطح زمین صورت پذیرد.
ابزار لازم جهت نصب برق ساختمان
مطمئنا با مفهوم برق ساختمان چیست آشنایی کامل را داشته باشید. با شناخت کامل مفهوم برق ساختمان می توانید عمل برق کشی را به راحتی انجام دهید. مدار شکن از اصلی ترین مواردی است که همانطور که در بالا به آن اشاره شد باید به آن توجه شود. محافظ اتصالات، کنتاکتور، درایور های مطمئن و مناسب البته علاوه بر این ها ابزارالات دیگری نیز در اتصالات برق ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال در مکان های مرطوب مثل دیوار حمام یا آشپزخانه باید مراتب و اقدامات ایمنی لازم را جهت حفاظت از خطرات در برق کشی ساختمان انجام داد. همچنین در قسمت خروجی ها و ورودی های قسمت های خصوصی و مشترک اقدامات لازم باید صورت بپذیرد و استاندارد های تعیین شده رعایت گردد.همچنین باید مشخص کنید که برای هر اتاق چه تعداد پریز و کلید نیاز دارید.
در آموزش برق ساختمان مباحثی مربوط به ابزار لازم برای برق کشی ساختمان آمده اشت. باید دقیقا به ابزار آلاتی که انتخاب می کنید فکر کنید در بیشتر موارد برای سیم کشی برق ساختمان از اتصالات تک فاز باید استفاده گردد، که حدود ۲۳۰ ولت برق را برای سیستم برق کشی خانه ی مورد نظرتان پیشتیبانی می نماید، اما برای مواردی که نیاز به انرژی بیشتری دارید باید از اتصال ۳ فاز با میزان برق ۳۸۰ ولت استفاده نمایید. از جمله مواردی که برای برق کشی به برق سه فاز نیاز دارید اتصالات مربوط به سوناهای برقی است.
استانداردهای برق ساختمان
برای کارهایی همچون برق کشی ساختمان مسئله ی واضح و طبیعی رعایت استانداردهای برق کشی ساختمان است. رعایت این استانداردها به منظور پیشگیری از بروز حوادث از باب برق کشی معیوب است. مقررات مربوط به استاندارد مرتبا در حال تغییر است به این دلیل که هرچه ساختمان قدیمی تر باشد مقررات استاندارد نیز متفاوت است. استاندارد NF C 15-100 شامل کلیه ی مقرارتی است که مربوط به تاسیسات برقی ساختمان که دارای ولتاژ کم هستند و همچنین مربوط به ساختمان های مسکونی می باشد. سایر استانداردهایی که می توان نام برد استانداردهای اصلی بین المللی و استاندارد کمیسیون بین المللی الکترونیک و همچنین استاندارد HD 384 که در واقع استانداردی فرانسوی است. این استاندارد از سال ۲۰۱۰ اجرای آن آغاز گردید. همچنین مشمول مجتمع های مسکونی و ساختمان های قدیمی می شود
یکی دیگر از استانداردهایی که تکمیل کننده ی استاندارد اخیر می باشد، استاندارد XP C16-600 است که در باب فروش یا اجاره ی املاک مسکونی تکمیل کننده ی استاندارد قبلی است. تشخیص استاندارد اخیر باید در پرونده ذکر شود تا در موارد فروش اشتراکی در پرونده درج گردیده باشد. برای شناخت بهتر برق ساختمان چیست و آشنایی بهتر این موارد آموزش برق ساختمان فنی شو می تواند برای شما مفید باشد. این استانداردها در سیم کشی برق ساختمان نیز کابرد فراوانی دارد و باید مورد استفاده قرار بگیرد.
گواهی انطباق برق ساختمان
کمیته ی ملی مصرف کنندگان برق، گواهینامه ای را تحت عنوان گواهی انطباق صادر می نماید، به این صورت که این گواهی باید مشمول تمامی استاندارد هایی که در بند فوق ذکر گردید باشد و این تنها شرط دریافت این گواهی می باشد. تنها برخی از اشخاص حقوقی امکان درخواست و دریافت این گواهی نامه را قبل از مداخله در تاسیسات برقی دارند. معمولا برقکارها برای برق کشی و سیم کشی برق ساختمان باید گواهینامه انطباق را دریافت کنند.
خطرات ناشی از اتصال معیوب در برق ساختمان
در صورتی که با برق ساختمان چیست آشنا باشید با کمترین خطر ممکن روبرو می شوید. از ابتدایی و متداول ترین خطراتی که در اتصال معیوب برق ساختمان رخ خواهد داد آتش سوزی در نتیجه اتصال سیم های برق است. از خطرات دیگر می توان برق گرفتگی را نام برد. در حال حاضر ۲۵ درصد از آتش سوزی های رخ داده در فرانسه در نتیجه ی اتصال معیوب برق ساختمان است و بیشتر این موارد به جهت سیم های کوتاه رخ می دهد و گاهی نیز به علت قدیمی بودن اتصالات است. از خطرات دیگری که می توان نام برد خفگی، مرگ، سوختگی و قطع برق می باشد.
مراحل برق کشی ساختمان
کار برق کشی ساختمان بسیار دشوار و دارای مراحلی است که باید به صورت گام به گام طی شود. ابتدایی ترین چیزی که برای شروع باید انجام بپذیرد ساخت شیار ها و کشیدن کابل هاست این امر باید قبل از نصب درب ها و پنجره ها صورت بپذیرد. در واقع نصب کابل ها هم گام با نصب لوله کشی آب و گاز همراه خواهد بود. سپس عایق کاری و سایر موارد انجام می شود. پس از این مرحله باید سوکت ها و سوئیچ ها را در دیوار جای گذاری کنید. سپس نوبت نصب جعبه فیوز است. سیم کشی برق یک ساختمان برای یک برق کار چیزی در حدود ۸ روز کاری خواهد بود. در پایان تمام سیم ها به جعبه تقسیم و توزیع متصل می شوند.
جعبه های تقسیم برق ساختمان
جعبه های تقسیم سایز های مختلفی دارند و انواع آن در بازار موجود است. متداول ترین جعبه های تقسیم، جعبه تقسیم های آلمینیومی هستند که ضد آب بوده و از سیم ها در برابر گرد و غبار نیز محافظت می نمایند. البته باید گفت که جعبه تقسیم های فلزی نیز دارای فواید خاص خود هستند و مصارف به خصوص خود را دارند. برای مثال جعبه های تقسیم فلزی مقاومت بالایی در برابر آتش سوزی از خود نشان می دهند. جعبه های تقسیم به جز فلزی و آلمینیومی و فلزی از جنس پلاستیکی و گالوانیزه نیز هستند و می توان استفاده جداگانه ای را برای آن ها نیز بیان کرد.
سایز های جعبه تقسیم برق ساختمان
اینم جعبه ها دارای سایز مختلفی هستند که برای شما نام برده می شود. این ها ۸*۸ ، ۱۰*۱۰، ۱۰*۱۵، ۱۵*۲۰ ، ۱۷ *۲۴ ، ۲۰ *۳۰ تمام سایزهایی است که از جعبه های تقسیم در بازار موجود است. این جعبه تقسیم ها روکار و توکار هستند و با توجه به جنس آنها قیمت های متفاوتی را می توان یافت نمود. یکی از بهترین مراکز آموزش برق ساختمان در ایران، شما را با دانش مفید این رشته آشنا میکند. شما با این آموزش به درک خوبی از برق ساختمان چیست می رسید.