رشته برق صنعتی یا همان مهندسی برق یکی از زیر شاخه های مهندسی است. این رشته در زیر گروه کاردانش و همچنین ریاضی فیزیک می باشد. رشته برق صنعتی یکی از شاخه های رشته برق است. در این رشته مهندسین آموزش می بینند تا بتوانند الکتروموتورهای تک فاز و سه فاز به دو صورت دستی و یا اتوماتیک را در صنعت تولید به کار گیرند. همچنین بررسی و شناخت انواع کابل کشی های صنعتی و تولید برق، از آموزش هایی است که به مهندسین برق صنعتی داده می شود.
به کسی که کار برقکاری صنعتی را انجام می دهد برقکار صنعتی یا مهندس برق گفته می شود. شغل برق صنعتی متشکل است از فنون و مهارت هایی جهت انجام انواع شغل های رشته برق صنعتی که این فنون عبارتند از:
۱) تنظیم تابلو برق صنعتی
۳) سیم کشی
۴) تنظیم مدارات و کنتورها
این شغل ها در حال حاضر در کارخانجات صنعتی، پالایشگاه ها، ساختمان ها، نیروگاه ها، بیمارستان ها، فرودگاه ها و بسیاری مراکز دیگر به کار گرفته می شوند.
برق صنعتی حرفه ای پر درآمد است و بازار کار بسیار خوبی دارد. یک برق کار صنعتی توانایی طراحی و پیاده سازی تابلو های برق صنعتی در کارخانجات و کارگاه ها را دارد، همچنین تعمیر و راه اندازی پمپ های برق و آب کشاورزی نیز جزء مشاغل برق صنعتی محسوب می شود.