چگونه سیم کشی تلفن را به بهترین شکل انجام دهیم؟

چگونه سیم کشی تلفن را به بهترین شکل انجام دهیم؟

سه شنبه 5 دی 1402
6 دقیقه
328 بازدید
اشتراک گذاری دوره

سیم کشی تلفن با سیم کشی برق ساختمان تفاوت زیادی دارد که یکی از اصلی ترین تفاوت آن ها در این است که سیم کشی خط تلفن بی خطر است به همین علت در هنگام سیم کشی خط تلفن نباید هیچ گونه نگرانی داشته باشید و اگر این کار را خودتان انجام دهید مقرون به صرفه نیز خواهد بود. در این مطلب می خواهیم شما را با اصول سیم کشی خط تلفن منزل آشنا کنیم با ما همراه باشید و این مطالب مفید را مطالعه نمایید. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع روش های سیم کشی خط تلفن و انواع سیم تلفن آشنا کنیم.

نحوه سیم کشی خط تلفن

سیم کشی تلفن باید بر اساس اصول و قوانینی صورت بگیرد زیرا سیم کشی خط تلفن برای یک واحد مسکونی با چند واحد مسکونی متفاوت است. به طور کلی می توان گفت که این سیم کشی هیچ گونه خطری ندارد. در ادامه با نحوه سیم کشی تلفن آشنا می شوید.

سیم کشی خط تلفن برای یک واحد مسکونی یا ویلایی

در سیم کشی تلفن خانه های ویلایی یا ساختمان های تک واحدی در ابتدا محل نصب هر یک از پریز های تلفن منزل را شناسایی کنید. بهتر است در نحوه سیم کشی تلفن نقشه ای را داشته باشید و اگر ندارید می توانید خودتان آن را قبل از نصب طراحی کنید تا بدانید که پریز ها را در کجا باید نصب نمایید. در منزل های ویلایی باید در سه مکان پریز تلفن نصب کنید.

حال یا پذیرایی

اگر حال یا پذیرایی بزرگی داشته باشید باید دو یا سه عدد پریز تلفن نصب نمایید تا بتوانید به هر نقطه از پذیرایی که می خواهید تلفن را وصل کنید.

اتاق خواب ها

برای هر اتاق خواب یک عدد پریز تلفن کافی است و باید آن را در قسمتی نصب نمایید تا در پشت در  و یا پشت شوفاژ و یا پشت تخت خواب قرار نگرفته باشد و بتوان از آن در اتاق به راحتی استفاده کرد.

آشپزخانه

اگر آشپزخانه ای اپن داشته باشید نصب یک عدد پریز تلفن روی اپن توصیه می شود.

در سیم کشی تلفن زمانی که محل های پریز تلفن مشخص شد باید جای لوله ها را شیار بزنید و سپس جای آن ها خالی نمایید سپس اقدام به نصب کلید ها کنید و لوله گذاری کنید. کار لوله گذاری پریز تلفن کار راحتی است زیرا که باید همه پریز های یک خانه ویلایی را به وسیله لوله خرطومی به هم متصل کنید. به طور کلی باید لوله گذاری به گونه ای باشد که کمترین مقدار لوله سیم استفاده شود.

باید از نزدیک ترین پریز تلفن به سمت درب حیاط یک لوله بگذارید و در پشت درب حیاط نیز یک جعبه تقسیم قرار دهید. اکنون نوبت به عبور سیم از داخل لوله می رسد که باید در همه لوله ها سیم دو زوج فویلدار عبور دهید. به این دلیل می گویند که دو زوج فویلدار، چون ممکن است صاحب خانه زمانی بخواهد از دو خط تلفن استفاده نماید.

سیم کشی خط تلفن برای مجتمع مسکونی چند واحدی

در داخل هر یک از واحد های مسکونی مانند روش بالا انجام می شود تنها تفاوتی که در سیم کشی تلفن مجتمع های چند واحدی وجود دارد این است که قسمت راه پله، راه رو ها و پارکینگ ساختمان نیز سیم کشی می شود. مجتمع های چند واحدی به دو روش سیم کشی می شوند که هر کدام را برای شما بیان خواهیم کرد:

روش اول در نحوه سیم کشی تلفن

تصویری که در پایین مشاهده می کنید برای سیم کشی تلفن مجتمع ۱۶ واحدی می باشد. در این تصویر خط های صورتی همان خطوط لوله برای تلفن می باشند. همان گونه در که در تصویر مشاهده می کنید در راه پله های هر طبقه یک جعبه تقسیم و یا باکس وصل شده است که از هر واحد یک سیم دو زوج به داخل جعبه وارد شده است.

همه جعبه هایی که در هر طبقه نصب شده است نیز با یک کابل با هم در ارتباط هستند و در آخر نیز سرخط همه آن ها به پارکینگ می رود تا با خطوط مخابرات سربندی شود.

روش دوم در نحوه سیم کشی تلفن

یکی از مزایای این روش نسبت به روش اول این است که لازم نیست در هر طبقه کابل اصلی را لخت کرد و همچنین مشکلاتی مانند قطع شدن سیم در جعبه تقسیم طبقه ها وجود ندارد. در این روش مصرف لوله برق بیشتر می باشد.

در تصویر پایین که مربوط به سیم کشی خط تلفن آپارتمان می باشد، خطوط صورتی رنگ از جعبه هر طبقه تا پارکینگ ادامه دارد کابل های تلفن نیز حدود ۸ زوج می باشند. برای طبقه چهارم سیم هایی که از جعبه عبور می کنند می توانند از پشت جعبه نیز رد شوند. هدف از انجام این کار ها این است که کابل طبقه چهارم در آینده به اشتباه قطع نشود.

روش سوم در چگونگی سیم کشی

زمانی که هر طبقه یک واحد باشد می توانید سیم کشی تلفن را به صورت تصویری که در پایین آمده است انجام دهید. اگر منزل مسکونی به شکل زیر باشد باید سوراخی عمودی ایجاد کنید که از طبقه چهارم تا پارکینگ ادامه داشته باشد که به وسیله این سوراخ بتوان لوله ها را رد کرد.

نیاز نیست سوراخ دیکری را ایجاد کنید همین که برای آیفون و آنتن و … سوراخی ایجاد شده است کافیست. شما می توانید از داخل این سوراخ ها لوله های تلفن را عبود دهید.

انواع سیم تلفن

در ادامه با انواع سیم تلفن با توجه به کارایی که دارند به انواع گوناگونی تقسیم می شود در ادامه به برخی از انواع کابل تلفن اشاره خواهیم کرد.

  • کابل شبکه
  • کابل آیفون
  • کابل مفتولی
  • کابل افشان
  • کابل تخت
  • کابل سرب و زره دار
  • کابل آلومینیوم
  • کابل مخابراتی
  • کابل کواکسیال
  • کابل شیلد دار

مشاوره پیش از ثبت نام

جهت اطلاع از جزئیات و شهریه دوره ها با ما در ارتباط باشید.