راهکارهای رفع مشکل چشمک زدن لامپ کم مصرف

راهکارهای رفع مشکل چشمک زدن لامپ کم مصرف

یکشنبه 12 آذر 1402
5 دقیقه
309 بازدید
اشتراک گذاری دوره

چشمک زدن لامپ کم مصرف یکی از مشکلاتی است که در لامپ ها دیده می شود این مشکل در شب بسیار آزاردهنده است به همین دلیل باید برای برطرف کردن آن به دنبال راه هایی باشید. قبل از اینکه این مشکل را برطرف کنید باید علت چشمک زدن لامپ کم مصرف را بررسی کنید و سپس اقدام به برطرف کردن مشکل کنید. برخی از راهکارها برای حل این مشکل وجود دارد که با انجام آن ها مشکل لامپ برطرف می شود. در ادامه شما را با علت چشمک زدن لامپ کم مصرف بعد از خاموشی آشنا خواهیم کرد با ما همراه باشید و این مطالب مفید را مطالعه کنید.

لامپ کم مصرف چیست؟

لامپ کم مصرف نوعی لامپ مهتابی است که الکترون ها در آن با هم برخورد می کنند و باعث می شوند اتم های جیوه برانگیخته شوند و اشعه ماورا بنفش تولید کند. بعد از تولید اشعه ماورا بنفش، این اشعه به فسفر برخورد می کند و نور مریی تولید می کند. استفاده از این لامپ ها در ساختمان خطرناک هستند زیرا بخار جیوه دارند و اگر بشکنند باید در و پنجره ها را باز کرد و از مکان مورد نظر خارج شد. به طور کلی چشمک زدن لامپ کم مصرف یکی از مشکلات استفاده از لامپ ها است.

طول عمر لامپ های کم مصرف

طول عمر لامپ های کم مصرف به عوامل زیادی بستگی دارد که از جمله این عوامل کیفیت تولید، نوسانات ولتاژ، ضربه‌ های مکانیکی وارد شده، تعداد دفعات روشن و خاموش شدن می باشد. به طور کلی طول عمر لامپ های کم مصرف از طول عمر لامپ های معمولی بیشتر است زیرا لامپ های کم مصرف بین ۶۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ ساعت کار می کنند اما عمر لامپ های معمولی بین ۷۵۰ تا ۱۰۰۰ ساعت است. لامپ های کم مصرف برای مکان هایی که به مدت کمی به روشنایی نیاز دارند مناسب نیست زیرا لامپ باید حداقل ۱۵ دقیقه روشن بماند اگر کمتر از این مدت باشد طول عمر لامپ کم مصرف حدود ۸۵ درصد کاهش می یابد و ممکن است دچار چشمک زدن لامپ کم مصرف بعد از خاموشی شود. معمولا میزان روشنایی لامپ های کم مصرف با گذشت زمان کاهش پیدا می کند. همچنین قیمت لامپ های کم مصرف چند برابر بیشتر از لامپ های رشته ای است در عوض طول عمر آن ها ۸ تا ۱۵ برابر بیشتر از لامپ های معمولی می باشد و مصرف برق را نیز کمتر می کند و استفاده از آن ها با صرفه است.

علت چشمک زدن لامپ کم مصرف

چشمک زدن لامپ کم مصرف بعد از خاموشی دلایل گوناگونی دارد که به بررسی آن ها می پردازیم.

۱٫ استفاده از کلید چراغ دار

زمانی که لامپ چشمک می زند باید در ابتدا به سمت کلیدهای برق بروید. اگر کلید هایی که استفاده کرده اید دارای چراغ باشد ممکن است مشکل در کلید باشد. کلیدهای چراغ دار برای تاریکی مناسب هستند که فرد را به سمت کلید هدایت می کند. به دلیل اینکه چراغ این کلید ها دارای مقاومت بیشتری هستند جریان کمی عبور می کند و این جریان کم باعث می شود مدار لامپ فعال شود و موجب چشمک زدن لامپ کم مصرف شود.

۲٫ اتصال سیم فاز به مصرف کننده

چشمک زدن لامپ کم مصرف بعد از خاموشی برق ساختمان ممکن است به دلیل اتصال سیم فاز به مصرف کننده باشد. در برق یک قانون کلی وجود دارد، آن قانون این است زمانی که لامپ را روشن می کنید باید لامپ بین سیم نول و فاز قرار گرفته شود تا بتواند روشن شود. گاهی نیز ممکن است به اشتباه سیم فاز را به لامپ کم مصرف و سیم نول را به کلید متصل می کنند. این حالت یکی از علت های چشمک زدن لامپ کم مصرف است. برای حل این مشکل باید سیم فاز و سیم نول را عوض کنید.

۳٫ استفاده از کلید دیمر

به طور کلی کلید دیمر را برای پنکه های سقفی استفاده می کنند که بتوانند میزان آن را کنترل کنند. استفاده از این کلید برای لامپ های کم مصرف جالب نیست و ممکن است دچار چشمک زدن لامپ کم مصرف شود. برای اینکه این مشکل چشمک زدن حل شود بهتر است کلید دیمر را باز کنید و به جای آن از کلید تک پل استفاده نمایید.

مزایای لامپ ‌های کم مصرف

استفاده از لامپ های کم مصرف مزایای زیادی دارد که به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:

عمر لامپ های کم مصرف چند برابر بیشتر از لامپ های معمولی است.
استفاده از این لامپ ها برای کسانی که بیشتر از هزار کیلو وات ساعت در ماه مصرف می کنند بهتر است.
مصرف انرژی لامپ های کم مصرف بسیار کمتر از لامپ های معمولی است.

مشکلات لامپ‌ های کم مصرف

استفاده از لامپ های کم مصرف برای مدت زمان کوتاه تر مناسب نیست و ممکن است دچار چشمک زدن لامپ کم مصرف بعد از خاموشی شود. استفاده های طولانی مدت نیز موجب ایجاد برخی از مشکلات جسمی و روحی می شود. از جمله این مشکلات خستگی زودرس، افسردگی، افزایش تنش های روانی، ضعف و بی حالی و … است.

علاوه بر این ها مشکلات دیگری نیز دارد که عبارتند از:

استفاده از لامپ های کم مصرف موجب ایجاد کک و مک پوستی می شود. برای اینکه این مشکل ایحاد نشود بهتر است از کرم های ضدآفتاب استفاده نمایید.
افرادی که در شب زیر لامپ های کم مصرف کار می کنند و شب کار هستند بیشتر در معرض سرطان سینه و پروستات می شوند.
کسانی که بیش از ۸ ساعت در روز زیر نور لامپ کم مصرف قرار بگیرید بیشتر از افراد دیگر دچار آب مروارید می شوند.

حال شما علت چشمک زدن لامپ کم مصرف ال ای دی را می دانید پس بهتر است اقدام به برطرف کردن این مشکل کنید.

مشاوره پیش از ثبت نام

جهت اطلاع از جزئیات و شهریه دوره ها با ما در ارتباط باشید.