نحوه نصب لوستر سقفی و لوستر دیواری کار سختی نیست و به راحتی می توان آن را با تکنیک های خاصی نصب کرد. به طور کلی چراغ و لوستر برای روشنایی و نورپردازی عمومی استفاده می شود. لوسترها تنوع طرح و رنگ بالایی دارند. که در بیشتر ساختمان ها در اتاق های پذیرایی حداقل یک لوستر نصب می شود. که نحوه نصب لوستر به جنس و سنگینی و اندازه لوستر بستگی دارد. ما می خواهیم در این مقاله نحوه نصب لوستر را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید و مراحل گام به گام طریقه نصب لوستر را مطالعه کنید.
لوستر چیست؟
لوستر یکی از مهم ترین وسیله های روشنایی می باشد. که در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله با برق کار می کند و تنوع طرح و رنگ بالایی دارد. امروزه نیز با پیشرفت تکنولوژی می توان برای روشن و خاموش کردن لوستر از کنترل استفاده کرد و نور چراغ های لوستر را کم و یا زیاد کرد. باید زمانی که لوستر برای منزل خود خریداری می کنید از نحوه نصب لوستر آگاه باشید. تا بتوانید لوستر را به درستی از سقف آویزان کنید.
طریقه نصب لوستر در ۷ مرحله
در ادامه نحوه نصب لوستر را به صورت کامل برای شما شرح می دهیم:
قطع کردن فیوز
بهتر است قبل از اقدام به نصب لوستر، فیوز را قطع کنید. تا در هنگام کار کردن و دچار برق گرفتگی نشوید، بعد از اینکه فیوز را قطع کردید می توانید با یک فازمتر از قطع بودن برق اطمینان داشته باشید. بعد از مطمئن شدن از قطع برق می توانید با خیال راحت اقدام به نصب لوستر کنید، اگر از قبل لوستری قدیمی داشتید باید آن را از قلاب جدا کرده و سپس اقدام به نصب لوستر جدید نمایید.
اندازه کردن زنجیر برای نصب لوستر سقفی
با توجه به ارتفاع سقف باید زنجیر لوستر را تنظیم کنید، به طور کلی زنجیر برخی از لوسترها را فروشندگان اندازه می کنند و دیگر نیاز به اندازه کردن آن ها نیست. اما اگر سقف خانه شما کوتاه باشد بهتر است زنجیر لوستر را کوتاه تر کنید، سپس اقدام به مراحل بعدی نصب لوستر کنید.
در این مرحله باید لوستر را از قلاب سقف آویزان کنید، اگر قلابی در سقف وجود نداشته باشد می توانید با سوراخ کردن سقف و نصب یک قلاب، لوستر را از قلاب آویزان کنید. در هنگام سوراخ کردن سقف باید دقت داشته باشید که سیمی از آن محل عبور نکرده باشد.
طریقه نصب لوستر و سیم کشی آن به این صورت است که برای وصل کردن برق از ترمینال برق استفاده کنید، اگر کلید دو پل باشد ترمینال سه تایی لازم دارید. اما اگر کلید تک پل باشد به ترمینال دو تایی نیاز دارید، زمانی که سیم های بالای لوستر سه تا بود یعنی سیستم لوستر دو پل است و به راحتی می توانید به کلید های دوپل متصل کنید. در این هنگام سیم تک را به عنوان نول و سیم جفتی را به عنوان فاز در نظر بگیرید و هر سیم فاز لوستر را به یک سیم فاز سقف و تک سیم نول را به تک سیم نول سقف متصل کنید. اگر لوستر سه سیم داشت و سیم های سقف سه تا بود در این هنگام باید سیم جفتی لوستر را بعد از لخت کردن به یکدیگر وصل کنید و آن را فاز در نظر بگیرید و سیم تکی را به عنوان نول در نظر بگیرید.
در این مرحله از نصب شما می توانید سیم های اضافی که در بالای لوستر وجود دارند را در درون زنبق لوستر مخفی کنید و با یک پیچ آن را سفت کنید. این مرحله در زیبا دیده شدن لوستر تاثیر زیادی دارد.
در این هنگام باید حباب ها و یا شید ها را به لوستر متصل کنید و سپس لامپ ها را به قسمت های مورد نظر نصب کنید.
این مرحله که همان مرحله پایانی است که بعد از اتمام کار باید فیوز برق را وصل کنید و روشنایی لوستر را بررسی نمایید، اگر با زدن کلید همه چراغ های لوستر روشن شد یعنی همه مراحل نصب را به درستی انجام داده اید. اما اگر یک یا تعدادی از لامپ ها روشن نشد و مطمئن بودید که لامپ ها نسوخته است باید مراحل نصب را دوباره بررسی کنید.
نصب لوستر برای افرادی که حرفه ای نیستند کار سخت و زمان گیری است، به همین دلیل بهتر است برای نصب آن بهتر است از یک برق کار حرفه ای کمک بگیرید. برخی از کارهای خدمات نصاب را در ادامه برای شما بیان خواهیم کرد.
حال شما نحوه نصب لوستر را می دانید اما باز هم توصیه ما این است اگر شک دارید در نصب بهتر است با یک متخصص تکنسین بسپارید.