۰۵۱۳۸۹۴۶۱۱۰
مشهد، چهارراه صیاد شیرازی، بین پیروزی ۶۳ و ۶۵ پلاک ۱۸۷
برق

پی ال سی (PLC) چیست و چه کاربردی دارد؟

پی ال سی (PLC) چیست و چه کاربردی دارد؟

آیا برای شما هم سوال شده است که plc چیست و چه کاربردهایی دارد؟

استفاده از کامپیوترها امروزه در تمامی رشته ها و هر جای دنیا مرسوم شده به همین دلیل می توان گفت که کامپیوترها به کسب و کارها رونق بسیار زیادی داده اند ولی از طرفی نبود یک کامپیوتر برای استفاده برای عملکرد خاص نیز یکی از موضوعاتی بود که همواره صاحبان مشاغل را آزار میداد ولی این مشکلات با پی ال سی پایان یافت و اگر برای شما هم سوال است که plc چیست و چه کاربردهایی دارد با سایت تخصصی برق و اتوماسیون صنعتی همراه باشید تا در این مقاله به این موضوع مشرف شوید.

مدار برنامه پذیر که کار کامپیوتری گران قیمت را انجام میدهد همان plc است و باید گفت که استفاده از این نوع وسایل باعث شده است تا بسیاری از کارخانجات با کیفیت بالاتری محصولات خود را تولید کننده و خطای انسانی در تمامی این اماکن به کمترین درصد ممکن برسد زیرا اغلب کار بازرسی و تست و عیب یابی به وسیله این کامپیوترها یا همان مدارهای برنامه پذیر که توانایی پردازش اینگونه از داده خاص را دارند انجام می پذیرد و می توان گفت این وسیله انقلابی در صنعت را به ارمغان آورده است.

اولین نکته در مورد plc

در اولین گام باید با عملکرد کامپیوترها و مدارات منطقی آشنا شویم، مدارات منطقی عملیات مختلف را با استفاده از آی سی های گوناگونی که بر روی برد خود دارند انجام میدهند و این عملیات میتواند از ضرب و تقسیم و جمع شروع شده و تا عملیات های حساس اندازه گیری تا حد نانو هم پیش برود و باید در این زمینه از مداراتی استفاده شود که بتوانند از پس این محاسبات سنگین بر بیاید و این نکته یکی از نکات مهم برای اقدام به تولید و استفاده از plc ها تبدیل شده است.

در کارخانجات نیز وضع به همین صورت است و باید این سیستم های پردازش کار خود را به خوبی انجام بدهند و داده های خام دیگری نیز وجود نداشته باشند تا مزاحم پردازش های گاها سنگین و یا بسیار ریز plc ها یا بهتر است بگوییم این سیستم ها شوند و این پردازش ها هستند که باعث میشوند کارخانجات بتوانند محصولات بهتری را نسبت به دیروز تولید کرده و روانه بازر کنند تا سود بهتری را نصیب خود و کارکنان شرکت هایشان کنند.

کاربرد plc میتواند سوال هر شخصی باشد زیرا این علم جزو علوم پولسازی است که برای خط تولید های صنعتی سرمایه بسیارا هنگفتی را به دنبال داشته است تا به این فناوری و علم امروزی مجهز شوند تا بتوانند با سرعت بالاتری تولید را انجام داده و جیب صاحبان کارخانه ها را پر تر کنند.

جایگاه plc در دنیا

می توان گفت که این فناوری در سراسر جهان مورد نیاز است زیرا تمامی کارخانجات حتی اگر به این فناوری مجهز باشند نیاز به فردی دارند که بتواند از این وسایل و مدارات مراقبت کند و در صورت نیاز دست به تعمیر این ابزار های پر اهمیت بزند، پس می توان بازار کار جهانی این رشته و شغل را بسیار مطلوب دانست زیرا در هر کشوری به این فناوری نیاز است.

استفاده از plc ها درهر شرایط جوی و آب هوایی ممکن است و میتوان از این رایانه هایی که برای یک مقصود ساخته شدهاند استفاده کرد که میتوان در این بین به استفاده در کوره ها و یا جاهایی که دسترسی بسیار سختی دارند و برای رایانه های معمولی ممکن نیست بتوانند در این مکان ها کار کنند اشاره داشت ولی پی ال سی ها به راحتی این عملیات را انجام میدهند و پردازش های خاص را بر روی داده های مختلف به خوبی پیاده سازی خواهند کرد.

در ادامه بحث پیرامون پی ال سی باید به نکاتی بسیار تخصصی در مورد این ابزار ها اشاره داشت مانند حافظه آنها.

این دستگاه ها که به نام پی ال سی شناخته می شوند دارای مموری های دائم و موقتی هستند که دقیقا سازوکاری مانند حافظه رم و یا دیسک سخت کامپیوتر رومیزی شما دارند و از مفهومی یکسان بهره میبرند.

حافظه موقت را میتوان به رم تشبیه کرد که با قطع جریان برق تمام داده ها را از دست میدهد و حافظه دائم را میتوان به هارد تشبیه کرد که ماندگاری همیشگی دارد و داده ها همواره در آن وجود خواهند داشت.

همانطور که در بالا ذکر شد معنای PLC میتواند در این جمله خلاصه شود که دقیقا همان رایانه است ولی با هدفی اختصاصی و ممکن است بسیاری از ابزارهای رایانه های رومیزی را نداشته باشد.

پی ال سی ها به مانند کامپیوترهای رومیزی دارای ورودی ها و خروجی های متعددی هستند که بنا به نیاز این ورودی ها وخروجی ها استفاده می شود.

پی ال سی از مدار منطقی برای محاسبات و پردازش استفاده می کند و بهمین دلیل خطای کمتری را نسبت به مدار فرمان خواهد داشت و می توان از این نکته همواره اطمینان داشت که این دستگاه ها هیچ گاه اشتباه نخواهند داشت مگر اینکه دچار نقص فنی شده باشند و نیاز به سرویس و تعمیر داشته باشند.

نوشته شده توسط

آقای مهندس جلال رضایی چاهوکی مدیریت سایت آموزشگاه ادیسون