۰۵۱۳۸۹۴۶۱۱۰
مشهد، چهارراه صیاد شیرازی، بین پیروزی ۶۳ و ۶۵ پلاک ۱۸۷
برق

رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک

رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک

مهندسی الکترونیک ( Electronic engineering ) گرایش از مهندسی برق می باشد که به طور کلی از اثر و رفتار الکترون ها برای توسعه دستگاه ها, قطعات, سیستم ها و تجهیزاتی می پردازد که انرژی الکتریکی یکی از المان های مهم در آن ها باشد همانند مدارهای مجتمع, مدارهای چاپی, لامپ های خلا و ..

 

مهندسی برق گرایش الکترونیک ارتباط بسیار نزدیکی با سایر گرایش های مهندسی برق از جمله کنترل, مخابرات, قدرت دارد و تنها دروس اختصاصی این گرایش متفاوت از سایر گرایش های می باشد اما ارتباط نزدیکی با دروس اختنصاصی سایر گرایش ها دارد.

 

گرایش الکترونیک یکی از قدیمی ترین گرایش های مهندسی برق می باشد و پیشنه آن به قرن ۱۹ زمانیکه صنعت تلگراف, رادیو و تلویزیون به پیشرفت های قابل ملاحظه ای رسیده بودند بر می گردد. با شروع جنگ جهانی دوم و توسعه استفاده از تجهیزاتی مانند رادیو, تلفن, تلویزیون, وسایل ارتباط های دور و رادیویی, رادارها, سیستم های جنگ افزاری, مهمات و .. بسیاری از مهندسان برق را بر آن داشت که به توسعه و پیشرفت روز افزون این علم بپردازند که موفق نیز در این عرصه بودند.

می توان انقلاب در الکترونیک را مربوط به سال ۱۹۴۸ دانست زمانیکه ترانزیستوربه روی کار آمد و انقلابی در صنعت برق ایجاد نمود. علم الکترونیک از گذشته تا حال شاهد پیشرفت های روز افزونی بوده است به طوریکه توسعه و مباحث جدیدی هر روزه در حال تعریف شدن می باشد و نیاز به مطالعه و دانش روز در این علم برای دانشجویان و فارغ التحصیلان این گرایش ضروری می باشد.

 

با نگاهی به دور و اطرافمان خواهیم دید که علم الکترونیک در بسیاری از شاخه های مختلف مانند پزشکی, مهندسی, نظامی و … کاربرد بسیار گسترده ای دارد که توسعه و پشیرفت بسیاری از صنایع بدون توجه به علم الکترونیک تقریبا غیر ممکن می باشد

 

به طور کلی هدف از تحصیل در این گرایش تربیت مهندسانی می باشد که بتوانند به طراحی, پیاده سازی, نگهداری, تجزیه و تحلیل سیستم های الکترونیکی بپردازند. تحصیل در این گرایش همانند سایر گرایش های مهندسی برق نیاز به علاقه به دروس ریاضی می باشد به طوریکه برای اخذ دروس تخصصی و اصلی گرایش الکترونیک نیاز به پاس نمودن دروسی مانند ریاضیات ۱ و ۲, فیزیک ۱ و ۲, فیزیک الکترونیک, معادلات دیفرانسیل, ریاضیات مهندسی و … می باشد که در حل مسایل دروس استفاده خواهد شد.

دانشجویان در این گرایش به آشنایی با مباحثی هم چون:

 

آشنایی و نحوه کارکرد عناصر الکترونیکی همانند دیودها, ترانزیستورها, آنالیر مدارها, آنالیز سیستم های الکترونیکی,

آشنایی با میکروپروسرها

آشنایی با نرم افزارهای طراحی و تجزیه مدارات الکترونیک

آشنایی با فیزیک ادوات

 

علاقه مندان برای تحصیل در این گرایش در دانشگاه های سراسری می توانند پس از پذیرش در رشته مهندسی برق پس از گذراندن دروس پایه به انتخاب گرایش الکترونیک بپردازند.

در دانشگاه های آزاد نیز علاقه مندان می توانند به انتخاب گرایش الکترونیک پرداخته و در آن تحصیل نمایند.

دانشجویان در گرایش الکترونیک موضف به گذراندن تعداد ۱۴۰ واحد درسی می باشند که به شرح زیر است :

 

۲۰ واحد دروس عمومی

۲۶ واحد دروس پایه

۵۶ واحد دروس اصلی

۳۸ واحد دروس تخصصی

از دروس تخصصی رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک می توان به:

الکترونیک ۳, تکنیک پالس, فیزیک مدرن, آزمایشگاه الکترونیک ۳ , آزمایشگاه الکترونیک تکنیک پالس, فیزیک الکترونیک و .. اشاره نمود.

دانشجویان فارغ التحصیل می توانند پس از قبول شدن در کنکور کارشناسی ارشد به انتخاب گرایش های زیر بپردازند:

طراحی مدارات مجتمع خطی

افزارهای میکرو و نانوالکترونیک

سیستم های الکترونیک دیجیتال

نوشته شده توسط

آقای مهندس جلال رضایی چاهوکی مدیریت سایت آموزشگاه ادیسون