۰۵۱۳۸۹۴۶۱۱۰
مشهد، چهارراه صیاد شیرازی، بین پیروزی ۶۳ و ۶۵ پلاک ۱۸۷
برق

حفاضت برق ساختمان

حفاضت برق ساختمان

سیستم حفاظت توسط زمین

در این سیستم به منظور حفاظت از جان تمامی افراد و کارکنانی که از وسایل برقی استفاده می کنند سیستم حفاظت توسط زمین می گویند .

سیستم حفاظت توسط زمین برای موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد

  •  ابتدا و انتهای خطوط شبکه هوایی برق .
  • بدنه یا محفظه فلزی کلید وسایل ابزار دستگاه ها ماشین آلات و تابلوهای برقی و همچنین اسکلت و اجزای فلزی داخل هر یک از آنها حامل جریان برق می باشد .
  • سیستم برق کارها و دکل های مخابراتی و غیره .

انواع روش های ایجاد سیستم اتصال زمین

ایجاد سیم ارت با استفاده از حفر چاه در این روش چاهی به عمق لازم حفر می‌کنیم سپس ته چاه را با ارتفاع ۱۵ الی ۲۰ سانتیمتر با مخلوطی از نمک و زغال یا بنتونیت پر می‌کنیم سپس صفحه مسی را به صورت عمود در ته چاه قرار می‌دهیم و سیم متصل را از داخل لوله پی وی سی سوراخ عبور می دهیم و به بالای چاه منتقل می‌کنیم .

آنگاه بر روی صفحه مسی با مخلوط نمک و ذغال یا بنتونیت پر میکنیم سپس بقیه چاه را با خاک دستی پر نموده و روی آن را با آب پر میکنیم .

نکته میزان عمق مجاز چاه ارت معمولا بین ۲ تا ۴ اهم باشد .

ایجاد سیستم اتصال زمین از میله ارت

در این روش از میله ها ی فولادی با روکش مس استفاده می شود طول تقریبی این میله ها یک و نیم متر می باشد در این روش ایجاد ارت میله را به صورت عمود بر سطح زمین قرار می‌دهیم و با کوبیدن سر میله را به داخل زمین هدایت می کنیم پس از اتمام و کوبیدن ایمیل توسط دستگاه ارت سنج مقاومت زمین را اندازه گیری می کنیم در صورتی که مقاومت اندازه گیری شده پس از حد مجاز دوم باشد در این صورت می بایست از میله ارت دیگر در فاصله ۳۰ متری از میله اول به زمین می شود و دو میله توسط یک تسمه مسی به همدیگر وصل شود

نوشته شده توسط

آقای مهندس جلال رضایی چاهوکی مدیریت سایت آموزشگاه ادیسون