بررسی آخرین شرایط ویزای جستجوی کار آلمان در سال ۲۰۱۹

اگر به دنبال به روزترین اطلاعات درباره ویزای جستجوی کار آلمان هستید، این مقاله برای شما نوشته شده است.

در این مقاله علاوه بر توضیح کلی شرایط دریافت ویزای جستجوی کار آلمان، به توضیح مزایا و محدودیت ها، مدارک لازم، شرایط تمدید و … نیز خواهیم پرداخت. همچنین توصیه می کنیم پس از خواندن دقیق این مطلب، فرمی که در پایان این صفحه وجود دارد را پر کنید.

در ادامه به پرسش های زیر پاسخ داده می شود.

  1. ویزای جستجوی کار آلمان چیست؟
  2. فرآیند دریافت این ویزا (ویزای job seeker آلمان) چیست؟
  3. برای دریافت این ویزا دقیقا باید چه شرایطی داشت؟
  4. آیا به همسر و فرزندان هم ویزا تعلق می گیرد؟
  5. مشاغل مورد نیاز المان کدامند؟
  6. آیا این ویزا قابل تمدید است؟
  7. مزایای این ویزا چیست؟
  8. محدودیت ها و معایب این ویزا چیست؟
  9. فرآیند اخذ این ویزا چقدر طول می کشد؟
  10. مدارک لازم برای دریافت این ویزا کدامند؟

این مقاله در تاریخ مرداد ۱۳۹۸ نوشته شده و مرتبا به روز می گردد.

فرانکفورت - آلمان

ویزای جستجوی کار آلمان چیست؟

اگر دعوت نامه کاری در آلمان ندارید، با داشتن این ویزا (که گاهی با نام ویزای کارجویان آلمان نیز شناخته می شود) شما ۶ ماه فرصت خواهید داشت تا در این کشور به دنبال شغل مناسب بگردید. اگر در این مدت موفق بشوید با کارفرمایی به توافق برسید و با وی قرارداد کاری ببندید، می توانید ویزای خود را به ویزای کار آلمان تبدیل نمایید و پس از ۳ سال اقامت دائم و پس از آن پاسپورت دریافت کنید.

با توجه به رشد منفی جمعیت کشور المان، دولت این کشور در نظر دارد امکان جستجوی کار در آلمان را برای متخصصینی که از سطح دانش و مهارت بالا و سابقه کار حرفه ای در کشور خود برخوردارند، فراهم کند تا بتواند، کمبود نیروی کار متخصص در آلمان را جبران کند.

برای دریافت این ویزا دقیقا باید چه شرایطی داشت؟

اگر تحصیلات و سابقه شغلی شما مرتبط با مشاغل مورد نیاز در آلمان باشد، واجد شرایط دریافت این نوع ویزا هستید. البته اگر تخصص شما در این لیست نباشد باز هم می توانید شانس خود را امتحان کنید. (در ادامه لیست مشاغل مورد نیاز آلمان را آورده ایم.)

شرایط دریافت ویزای جستجوی کار آلمان:

  1. داشتن حداقل لیسانس (دارای تاییدیه ZAB)
    * مدرک فنی حرفه ای به تنهایی قابل قبول نمی باشد.
  2. داشتن سابقه کار (ترجیحا با بیمه تامین اجتماعی)
  3. تسلط کافی به زبان آلمانی (حداقل در سطح A2) و یا انگلیسی (حداقل در سطح IELTS 5.5)
    اگر مدرک زبان نداشته باشید، در صورت تسلط نسبی به زبان آلمانی یا انگلیسی هم امکان دریافت این ویزا وجود دارد.

در نظر داشته باشید، آشنایی با کشور آلمان و ارتباط با شرکت های معتبر مرتبط با تخصص شما، می تواند احتمال دریافت ویزا را بالا ببرد.

فرآیند دریافت ویزای جستجوی کار آلمان (ویزای JOB SEEKER آلمان) چیست؟

در ابتدا شما وقت سفارت برای ویزای جستجوی کار را از سفارت آلمان در تهران درخواست خواهید کرد. سپس در زمان اعلامی با مدارک کامل خود به سفارت مراجعه خواهید کرد.

در نظر داشته باشید که قبل از مراجعه به سفارت باید از قبل، تمامی مدارک را به تایید سفارت آلمان رسانیده باشید.

پس از چک شدن مدارک شما توسط آفیسر، با شما مصاحبه ای در حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه انجام خواهد شد که سوالات مهمی را از شما خواهند پرسید.

سوالات با توجه به شرایط شما پرسیده می شود. موسسه لیستی از این سوالات را که توسط متقاضیان قبلی جمع آوری شده در اختیار شما قرار خواهد داد.

پس از بررسی پرونده، یک الی دو ماه بعد با شما تماس گرفته می شود، در صورت موافقت با درخواست شما، باید در زمان اعلام شده جهت دریافت ویزای خود به سفارت آلمان مراجعه کنید و پاسپورت خود را تحویل دهید تا طی دو الی سه هفته بعد، ویزای خود را تحویل بگیرید.

فرآیند اخذ ویزای جستجوی کار آلمان چقدر طول می کشد؟

در حال حاضر (آپدیت مرداد ۱۳۹۸) مدت زمان دریافت وقت سفارت آلمان برای ویزای جستجوی کار حدود یکسال می باشد که زمان نسبتا خوبی برای تقویت زبان می باشد.

نکته: برای کاهش دادن این زمان راهی وجود ندارد. به عنوان مثال افرادی در سالهای گذشته این پروسه را از طریق سفارت آلمان در ترکیه انجام می دادند اما در سال جدید میلادی ۲۰۱۹ دیگر این امکان وجود ندارد.

آیا به همسر و فرزندان هم ویزا تعلق می گیرد؟

خیر، در ابتدا تنها به شما ویزا خواهند داد. البته پس از یافتن شغل و دریافت ویزای کار، به خانواده شما (همسر و فرزندان زیر ۱۷ سال) هم سریعا ویزای همراه تعلق می گیرد.

خدمات موسسه حقوقی سروش فردا جهت دریافت ویزای JOB SUCHEN آلمان: (پکیج VIP 2019)

موسسه حقوقی سروش فردا زیر نظر وکلای پایه یک دادگستری، مشاوره کاملی را جهت انجام هر چه موفق تر این پروسه به متقاضیان خود و با توجه به شرایط ایشان ارائه خواهد داد و تمام موارد اجرایی را نیز تا اخذ ویزا برای متقاضیان کنترل می کند.

ابتدا توسط کارشناسان، شرایط شما بررسی شده و درصورت آنکه واجد شرایط باشید، خدمات زیر به شما تعلق می گیرد:

خدمات موسسه سروش فردا برای اخذ ویزا Job Seeker – (خدمات پکیج VIP 2019):

  1. اخذ وقت سفارت
  2. مشاوره جهت آماده سازی کامل و بدون نقص مدارک
  3. ترجمه مدارک و تاییدیه وزارت امور خارجه و دادگستری
  4. تاییده ی آنابین (ZAB) مدارک تحصیلی
  5. مشاوره آماده سازی صحیح مستندات کاری در ایران برای سفارت
  6. نگارش صحیح روزمه (CV) شما {که نگارش صحیح آن اهمیت زیادی دارد} – مهم
  7. نگارش کامل انگیزه نامه (SOP) شما {که نگارش صحیح آن اهمیت زیادی دارد} – مهم
  8. مشاوره کامل جهت ارائه مصاحبه ای مسلط توسط شما در سفارت {تمرین مصاحبه به آلمانی یا انگلیسی}  – مهم
  9. ارائه سوالات متداول سفارت به هنگام مصاحبه: موسسه حقوقی سروش فردا به علت داشتن پرونده های موفق زیاد در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ لیست آپدیتی از این سوالات را در اختیار متقاضیان خود قرار می دهد. – مهم
  10. ارسال همزمان روزمه شما به سایت های کاریابی آلمان – جدید
  11. ایجاد ارتباط بین شما و شرکت های آلمانی – جدید
  12. کمک به کاریابی پس از اخذ ویزا
  13. کمک به دریافت ویزای کار پس از یافتن شغل

توجه: مهلت ثبت نام از ۲۰ آپریل ۲۰۱۹ لغایت ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۹ می باشد.
به علت محدودیت پذیرش موسسه، اولویت با متقاضیانی است که زودتر ثبت نام کنند.

در ادامه همین مقاله می خوانیم:

  • مشاغل مورد نیاز المان کدامند؟ + لیست ۲۰۱۹
  • آیا ویزای جستجوی کار آلمان قابل تمدید است؟
  • مزایای این ویزا چیست؟
  • محدودیت ها و معایب این ویزا چیست؟
  • مدارک لازم برای این ویزا کدامند (برای روز سفارت)؟
  • نکاتی درباره شرایط مشاوره حضوری یا تلفنی در موسسه حقوقی سروش فردا
  • درباره شرایط زندگی و هزینه ها در آلمان بیشتر بدانید
Zwinger Museum in Dresden

Zwinger Museum in Dresden

مشاغل مورد نیاز المان کدامند؟ + لیست ۲۰۱۹

لیست این مشاغل سالانه اعلام می شود ولی این به معنای آن نیست که به سایر حرفه ها ویزای جستجوی کار تعلق نمی گیرد، اما شانس این مشاغل به مراتب بالاتر است.

تمام رشته های مهندسی:

  1. مهندسی فناوری اطلاعات (IT)
  2. مهندسی کامپیوتر
  3. مهندسی نرم افزار و یا سخت افزار
  4. مهندسی برنامه نویسی
  5. مهندسی صنایع
  6. مهندسی خودرو
  7. مهندسی مکانیک
  8. مهندسی الکتروتکنیک
  9. مهندسی برق (و یا برق صنعتی)
  10. مهندسی الکترونیک (انواع گرایش ها)
  11. مهندسی معماری
  12. مهندسی عمران
  13. مهندسی ساختمان
  14. مهندسی پروژه
  15. مهندسی تجهیزات بهداشتی
  16. مهندسی جوش
  17. مهندسی پزشکی
  18. مهندسی فناوری حفاری
  19. مهندسی ژنتیک‏
  20. مهندسی شیمی
  21. مهندسی قدرت
  22. مهندسی مخابرات‏
  23. مهندسی مکانیک خودرو‏
  24. مهندسی مواد‏
  25. مهندسی اپتیک و لیزر‏
  26. مهندسی احتراق
  27. مهندسی محیط زیست‏
  28. مهندسی معدن‏
  29. مهندسی مکاترونیک
  30. مهندسی نفت
  31. مهندسی هوافضا
  32. مهندسی اتوماسیون صنعتی
  33. مهندسی لوجیستیک

بعضی از رشته های پزشکی و پیراپزشکی:

  1. پزشک عمومی
  2. دامپزشکی
  3. پرستاری
  4. مامائی
  5. ارتوپدی
  6. توانبخشی
  7. شنوایی شناسی
  8. بینایی سنجی
  9. زیست شناسی
  10. بهداشت، درمان و مراقبت
  11. مشاغل بیمارستانی
  12. نگهداری سالمند

دیگر مشاغل:

  1. ادمین شبکه
  2. علوم پایه
  3. لوکومتیورانی
  4. رباتیک
  5. مدیر و مهندسی فروش
  6. مدیر و مهندسی پروژه
  7. مدرس اتوماسیون صنعتی
  8. وکیل حقوقی و بازرگانی
  9. متخصص مالیات
  10. حسابدارمالی و حسابرس
  11. تحقیقات فنی و توسعه علم
  12. مکانیک ساخت و ساز
  13. مشاغل مرتبط با سازه های الکتریکی
  14. تکنولوژی ماشین های الکتریکی
  15. متخصص فن آوری فلزی – فناوری ساخت
  16. مشاغل مرتبط با ساخت و ساز ساختمان
  17. مشاغل مرتبط با لوله کشی، گرمایش، تهویه مطبوع
  18. مشاغل مرتبط با کوره و سیستم های گرمایش هوا
  19. تکنولوژیست صنعت
  20. فرایند مدیریت در برق
  21. سنگ تراشی
  22. ردیابی خودرو
  23. مشاور شرکت
  24. مدیریت خرید
  25. دستیار فروش
  26. مدیریت توزیع
  27. مدیر منابع انسانی
  28. مشاور بیمه
  29. بانک

آیا ویزای جستجوی کار آلمان قابل تمدید است؟

این نوع ویزا قابل تمدید نمی باشد و اگر پس از پایان دوره ۶ ماهه موفق به بستن قرارداد کاری با شرکتی در آلمان نشوید باید به ایران برگردید.

موسسه حقوقی سروش فردا در شهرهای فرانکفوت و برلین به متقاضیان خود جهت یافتن کار (پس از دریافت ویزای Job Seeker) کمک خواهد کرد. برای کاریابی بهتر، توصیه میکنیم تا زمانی که وقت دارید تمرکز خود را روی تقویت زبان (چه آلمانی چه انگلیسی) بگذارید.

مزایای این ویزا چیست؟

  • مدت زمان نسبتاٌ کوتاه انجام پروسه
  • الزام به ارائه مدرک زبان نیست
  • فرصت ۶ ماه زندگی در آلمان و جستجوی کار در این کشور
  • امکان جستجوی کار مناسب در یکی از بهترین کشورهای جهان
  • امکان تبدیل این ویزا به ویزای کار آلمان و دربافت اقامت دائم
  • هزینه نه چندان زیاد

محدودیت ها و معایب این ویزا چیست؟

  • عدم تضمین دریافت این ویزا از سفارت آلمان
  • الحاق خانواده پس از یافتن کار
  • عدم امکان تمدید این نوع ویزا
  • عدم امکان تحصیل حتی پس از تبدیل به ویزای کار (البته خانواده وی می توانند تحصیل رایگان داشته باشند.)

مدارک لازم این ویزا کدامند (برای روز سفارت)؟

  • پاسپورت معتبر 
  • ترجمه شناسنامه به زبان آلمانی یا انگلیسی (در صورتی که نام و یا نام خانوادگی خود را تغییر داده اید) {توسط موسسه انجام می شود.}
  • ترجمه مدارک تحصیلی و ریز نمرات به همراه تاییدات وزارت خارجه و دادگستری که باید به تایید سفارت نیز برسد {توسط موسسه انجام می شود.}
  • تاییدیه مدارک تحصیلی ZAB و یا همان Anabin {توسط موسسه انجام می شود.}
  • رزرو هتل یا محل اقامت در آلمان {توسط موسسه انجام می شود.}
  • گواهی تمکن مالی: به ارزش حداقل ۴۳۲۰ یورو به زبان انگلیسی از بانک های ایران (این مبلغ در ویزا قید خواهد شد و باید در زمان ورود به آلمان همراه شما باشد و پس از افتتاح یک حساب بلوکه (Sperrkonto) این مبلغ به آن حساب واریز گردد. (یا می توانید با دعوتنامه رسمی (Verpflichtungserklärung) مطابق با مواد ۶۶ و ۶۸ قانون اقامت آلمان اقدام کنید.) {توسط موسسه انجام می شود.}
  • ترجمه رسمی سابقه کار (ترجیحا به همراه بیمه تامین اجتماعی) {توسط موسسه انجام می شود.}
  • گواهی مبنی بر معلومات زبان آلمانی یا انگلیسی (در صورت وجود) {توسط موسسه انجام می شود.}
  • رزومه کامل با فرمت قابل قبول سفارت {توسط موسسه انجام می شود.}
  • انگیزه نامه (SOP) {توسط موسسه انجام می شود.}
    متن تشریحی تهیه شده در خصوص انگیزه از این جستجوی کار. در متن باید مشخص شده باشد که به دنبال چه نوع کار و سمتی هستید، نزد چه کارفرماهایی قصد اقدام و معرفی خود را دارید و محل اقامت شما کجا خواهد بود. لطفا معلومات زبانی خود را نیز ذکر و مدارک مربوطه را پیوست نمایید. در صورتی که با زبان آلمانی آشنایی ندارید، دلیل عدم نیاز به زبان آلمانی را شرح دهید. در صورتی که با شرکت هایی در آلمان ارتباط برقرار نموده اید، مدارک مربوطه نیز مورد نیاز می باشند، و…
  • بیمه نامه مسافرتی با پوشش حداقل ۳۰ هزار یوروی {توسط موسسه انجام می شود.}

نکته ۱: داشتن تاییدیه ZAB یا ANABIN الزامی است. برای دریافت تاییده ZAB به سایت ارزشیابی مدارک تحصیلی آلمان www.kmk.org مراجعه نموده و دانشگاه محل تحصیل و رشته تحصیلی خود را در آن جستجو کنید. در صورت یافتن نتیجه از آن پرینت تهیه فرمایید.

نکته ۲: داشتن مدرک زبان الزامی نیست و تنها تسلط کافی به زبان آلمانی و یا انگلیسی کافی است.