توضیح کامل شرایط اخذ اقامت اسلواکی از طریق ثبت شرکت (اقامت کل اروپا) – آپدیت ۱۳۹۸

اگر درباره فرآیند دقیق اقامت اسلواکی با ثبت شرکت، پرسش های گوناگونی در ذهن دارید، این مقاله برای شما نوشته شده است.

پس از خواندن کامل این مقاله، از اطلاعات جدید ۲۰۱۹ درباره فرآیند اخذ اقامت اسلواکی با ثبت شرکت، مزایا و محدودیت ها، میزان سرمایه لازم، شرایط تمدید، شرایط اخذ اقامت دائم اسلواکی و … آگاه خواهید شد.

همچنین به پرسش های زیر پاسخ داده خواهد شد:

  1. اخذ اقامت اسلواکی از طریق ثبت شرکت چیست؟
  2. چرا اسلواکی؟
  3. برای دریافت این نوع اقامت دقیقا باید چه شرایطی داشت؟ آپدیت ۲۰۱۹
  4. هم اکنون احتمال موفقیت اخذ اقامت با این روش چقدر است؟ آپدیت ۲۰۱۹
  5. آیا با داشتن این نوع اقامت، باید در اسلواکی زندگی کنیم؟
  6. مزایای اخذ اقامت اسلواکی با ثبت شرکت چیست؟
  7. مدارک مورد نیاز برای اخذ اقامت اسلواکی با ثبت شرکت، چیست؟ آپدیت ۲۰۱۹
  8. آیا به اعضای خانواده نیز اقامت اسلواکی تعلق می گیرد؟
  9. آیا این نوع اقامت منجر به دریافت اقامت دائم نیز می شود؟
  10. فرآیند اخذ اقامت چه مدت طول می کشد؟
  11. شرایط تمدید اقامت اسلواکی چیست؟ آپدیت ۲۰۱۹
  12. چه زمانی می شود برای دریافت پاسپورت (تابعیت) اقدام کرد؟
  13. حداقل سرمایه لازم برای اخذ اقامت اسلواکی با ثبت شرکت چقدر است؟
  14. با شرکت ثبت شده در چه زمینه هایی می توان کار کرد؟
  15. آیا با شرکت ثبت شده می توان در کل اتحادیه اروپا فعالیت کرد؟
  16. آیا امکان این وجود دارد که چند نفر به عنوان مدیران یک شرکت، اقامت اسلواکی دریافت نمایند؟
  17. آیا در مدت پنج سال ابتدایی، محدودیت زندگی در کشورهای دیگر وجود دارد؟
  18. محدودیت ها و مشکلات ثبت شرکت در اسلواکی چیست؟
  19. فرآیند گرفتن اقامت اسلواکی با ثبت شرکت چیست؟
  20. شرایط کار و تجارت در اسلواکی چگونه است؟

تاریخ آخرین ویرایش این مقاله مرداد ۱۳۹۸ بوده و مرتبا به روز می گردد.

اخذ اقامت اسلواکی با ثبت شرکت چیست؟

این نوع اقامت به افراد اجازه می دهد با ثبت شرکت در اسلواکی، اقامت اروپا دریافت نمایند. با اخذ اقامت اسلواکی از طریق ثبت شرکت، شما و خانواده تان امکان کار، زندگی و تحصیل را در تمام کشورهای حوزه شنگن خواهید داشت و حقوق کامل شهروندی اروپا را دریافت خواهید کرد.

چرا اسلواکی؟

معمولا دریافت اقامت اروپا – از هر روش و کشوری که باشد – پیچیدگی ها، محدودیت ها و الزامات خاص خود را دارد، اما در کشورهای اسلواکی، مجارستان و اسلوونی این محدودیت ها در حال حاضر کمتر بوده و دریافت اقامت از این کشورها پیچیدگی زیادی ندارد. در ادامه با این روش مهاجرتی بیشتر آشنا خواهید شد.

برای دریافت این نوع اقامت باید چه شرایطی داشت؟

داشتن حداقل ۱۸ سال سن و نداشتن سو پیشنه تنها شروط لازم برای دریافت این نوع اقامت هستند. اما از اواسط سال ۲۰۱۸ به بعد، سفارت اسلواکی به افرادی که حدودا زیر ۲۵ سال سن داشته باشند نمره Recommendation (توصیه نامه) پایینی میدهد.

بر خلاف اکثر کشورهای دیگر برای ثبت شرکت، در این روش سوابق شغلی و تحصیلی، مدرک زبان و سرمایه اولیه به عنوان پیش شرط تعیین نشده اند.
شما در مصاحبه باید نشان دهید تجارتی و ایده ای دارید و می توانید آنرا راه اندازی کنید. در واقع ثبت شرکت در اسلواکی و سایر کشورهای اروپایی، برای افرادی که ایده ای (هرچند کوچک و ساده) برای تجارت در اروپا دارند پیشنهاد می شود.

با داشتن این نوع اقامت تا چه مدت باید در اسلواکی زندگی کنیم؟

اخذ اقامت از طریق ثبت شرکت اسلواکی، در واقع اقامت کل حوزه شنگن است و شما می توانید در هر یک از کشورهای حوزه شنگن زندگی کنید و هیچ الزامی برای زندگی در اسلواکی نخواهید داشت. به همین دلیل این روش یکی از بهترین راه های مهاجرت به اروپا می باشد.

مزایای اخذ اقامت اسلواکی با ثبت شرکت چیست؟

  • نداشتن هرگونه محدودیتی برای زندگی، کار، سفر و تحصیل در هر یک از کشورهای حوزه شنگن.
  • ساده تر بودن فرآیند اخذ اقامت اروپا از این طریق
  • هزینه دریافت این نوع اقامت بالا نیست
  • امکان دریافت اقامت اسلواکی بدون سرمایه گذاری
  • عدم نیاز به ارائه مدرک زبان و تحصیلی.
  • هزینه های پایین زندگی در اسلواکی نسبت به سایر کشورهای اروپایی (در صورت تمایل به زندگی در این کشور)
  • امکان افتتاح حساب بانکی در کل اتحادیه اروپا
  • امکان خرید ملک و اتومبیل در کل اتحادیه اروپا
  • پایین بودن قیمت ملک در اسلواکی نسبت به سایر کشورهای اروپایی
  • افزایش امکان دریافت ویزای استرالیا، کانادا، آمریکا و انگلستان به علت داشتن کارت اقامت اروپا
  • عدم نیاز به استخدام کارمند در شرکت

شرایط افتتاح حساب بانکی در اسلواکی چگونه است؟

به علت خروج آمریکا از برجام، افتتاح حساب شرکتی و شخصی در اسلواکی، لهستان، آلمان و هلند سخت تر از گذشته شده است. اما باز کردن حساب در کشورهای اتریش، چک و مجارستان برای دارندگان کارت اقامت اسلواکی ساده می باشد. Bank Austria، پست بانک اتریش و Erste Bank پیشنهاد موسسه سروش فردا برای افتتاح حساب بانکی دارندگان کارت اقامت اسلواکی است.

مدارک مورد نیاز برای اخذ اقامت اسلواکی با ثبت شرکت، چیست؟

  • پاسپورت (با اعتبار حداقل ۱۸ ماه)
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • اصل شناسنامه
  • اصل قباله ازدواج برای افراد متاهل
  • تاییدیه حساب بانکی در ایران به مبلغ ۳.۰۰۰ یورو به ازای هر نفر
  • گردش ۳ ماهه آخر حساب بانکی (با میانگین ۶۰۰ یورو در ماه)

آیا به اعضای خانواده نیز اقامت اسلواکی تعلق می گیرد؟

بله. تمامی افراد تحت تکفل (همسر و فرزندان زیر ۱۷ سال) از ابتدا اقامت اسلواکی دریافت می کنند.

آیا این نوع اقامت منجر به دریافت اقامت دائم نیز می شود؟

بله. پس از پنج سال تمدید اقامت موقت، به شما اقامت دائم داده می شود. معمولا هر کارت اقامت، ۱ ساله یا نهایتا ۲ ساله صادر می گردد.

هیچ کشوری در حوزه شنگن از روز اول به شما اقامت دائم نمی دهد. کارت اقامت در تمام کشورهای حوزه شنگن در ابتدا TRP (شهروندی موقت) بوده و با حفظ شرایط این اقامت تمدید شده و پس از گذر ۵ سال به اقامت دائم یا همان PR تبدیل می شود.

شرایط تمدید اقامت اسلواکی چیست؟

برای تمدید اقامت سه شرط لازم است.

  1. پرداخت مالیات سالانه شرکت (این مالیات نباید کمتر از ۳.۵۰۰ یورو در سال باشد)
  2. عدم ارتکاب جرائم کیفری
  3. حداقل ۱۸۳ روز در سال را در حوزه شنگن زندگی کنید. (این قانون از ۱ می ۲۰۱۸ به تصویب رسیده است).
    (منظور زندگی در حوزه شنگن است و صرفا نیاز به زندگی در کشور اسلواکی نیست.)

تنها با رعایت این شروط اقامت شما تمدید شده و پس از ۵ سال به اقامت دائم تبدیل می شود.

فرآیند اخذ اقامت چه مدت طول می کشد؟

اخذ اقامت کشور اسلواکی با ثبت شرکت، از سه روش زیر امکان پذیر است:

  1. از طریق سفارت اسلواکی در تهران و دریافت ویزای Type-D و مراجعه مستقیم به پلیس اسلواکی: مدت زمان کل فرآیند حدود ۴ الی ۶ ماه طول می کشد. (پیشنهاد اول ما)
    (برای دریافت ویزای تایپ D باید شرایط مطلوبی داشته باشید. ما شرایط شما را ارزیابی خواهیم کرد.)
  2. از طریق سفارت اسلواکی در ترکیه: مدت زمان کل فرآیند حدود ۸ الی ۱۰ ماه طول می کشد. (پیشنهاد دوم ما)
  3. از طریق سفارت اسلواکی در تهران: مدت زمان کل فرآیند حدود ۲۶ الی ۳۲ ماه طول می کشد. (پیشنهاد سوم ما)

نکته مهم:

بعضی از افراد به دلایلی مانند عدم آگاهی، مدعی هستند که با مراجعه مستقیم متقاضی توسط ویزای شنگن توریستی به پلیس اسلواکی می توان فرآیند انجام این پروسه را سرعت داد و مثلا به ۳ ماه رساند.

در نظر داشته باشید، مراجعه مستقیم متقاضی به پلیس اسلواکی بابت انجام فرآیند ثبت شرکت، تنها با اخذ ویزای TYPE-D این کشور (National Visa) امکان پذیر است. در واقع برای انجام این فرآیند تنها راه های ذکر شده در بند بالا را دارید.

چه زمانی می شود برای دریافت پاسپورت (تابعیت) اقدام کرد؟

پس از گذر ۳ سال از دریافت اقامت دائم، در صورتی که با زبان اسلواک و کشور اسلواکی آشنایی کافی داشته باشید، واجد شرایط دریافت پاسپورت (تابعیت) هستید.

اگر با درخواست شما برای دریافت پاسپورت موافقت نشد، نگران نباشید؛ شما می توانید بارها و بارها این فرآیند را تکرار کنید تا در نهایت پاسپورت دریافت نمایید.

حداقل سرمایه گذاری در اسلواکی برای ثبت شرکت چقدر است؟

یکی از ویژگیهای مثبت این روش، عدم نیاز به سرمایه گذاری می باشد.

البته مبلغ ۲۲٫۰۰۰ یورو تنها برای ۳ روز در حساب شرکت شما در اسلواکی نیاز است که این پروسه با کمک موسسه حقوقی سروش فردا انجام خواهد شد.

با شرکت ثبت شده در چه زمینه هایی می توان کار کرد؟

در زمینه های مختلف (از افتتاح سوپر مارکت و رستوران گرفته تا انواع فعالیت های تجاری) می توانید با شرکت خود به فعالیت بپردازید.

البته برای کارهایی مثل خدمات درمانی و امور حقوقی، داشتن مدارک مرتبط برای اجازه فعالیت در اروپا لازم است و پروسه خاص خود را دارد و تقریبا نشدنی است.

آیا با شرکت ثبت شده می توان در کل حوزه شنگن فعالیت کرد؟

اگر قصد دارید در کشور دیگری با شرکت اسلواک خود کار کنید (مثلا بجای اسلواکی در ایتالیا یا اسپانیا رستوران بزنید) میتوانید به راحتی این کار را انجام دهید.

در این صورت باید TAX شرکت را همچنان به اسلواکی پرداخت کرده و VAT شرکت را به کشور مقصد (در مثال بالا ایتالیا یا اسپانیا) بپردازید.

آیا امکان این وجود دارد که چند نفر به عنوان مدیران یک شرکت، اقامت اسلواکی دریافت نمایند؟

بله. این امکان وجود دارد. دو نفر می توانند به عنوان مدیران یک شرکت اقامت دریافت نمایند. (وجود ۳ نفر به بالا در یک شرکت توصیه نمی شود).

آیا در مدت پنج سال ابتدایی محدودیت سفر به کشورهای دیگر وجود دارد؟

شما نه تنها می توانید بدون هیچ محدودیتی به تمامی کشورهای حوزه شنگن سفر کنید، بلکه می توانید در سایر کشور های حوزه شنگن (به همراه خانواده خود) کار، زندگی و تحصیل کنید. چرا که اسلواکی شرط حضور در خاک اسلواکی را ندارد و به شما اقامت کل حوزه شنگن را اعطا می کند.

محدودیت ها و مشکلات ثبت شرکت در اسلواکی چیست؟

  • پرداخت حداقل ۳.۵۰۰ یورو مالیات در هر سال (تا ۵ سال)
  • حداقل ۱۸۳ روز از سال را باید در حوزه شنگن زندگی کنید.

هم اکنون احتمال موفقیت اخذ اقامت با این روش چقدر است؟ (سال ۲۰۱۹)

در کشورهای اروپایی تنها سرمایه گذاری (مثلا خرید ملک) ارزشمند نیست بلکه کارآفرینی و راه اندازی تجارت های هرچند کوچک نیز جزو سیاست های این کشورها می باشد. شوربختانه هموطنان زیادی در کشورهای اسلواکی، مجارستان، اسلوونی، لتونی، اتریش، آلمان، اسپانیا، هلند و… شرکت های صوری ثبت کرده اند و این باعث آن شده که گاها این کشورها به ایرانیان سخت تر اقامت می دهند و یا اگر هم راحت اقامت بدهند (مانند اسلواکی، مجارستان و اتریش) تمدید اقامت آنها در صورت صوری بودن به مشکل می خورد.

همانطور که گفته شد شما باید به آفیسر مصاحبه کننده در سفارت اسلواکی (و یا هر کشور دیگری) نشان دهید که قصد راه اندازی تجارت در این کشور را دارید. این پروسه سخت نیست و اگر شما قصد راه اندازی یک تجارت هرچند ساده را در اروپا داشته باشید (و نخواهید تنها اقامت بگیرید)، ما به شما نشان خواهیم داد که چگونه این کار را انجام دهید.

داشتن مدارکی مانند یک شرکت ثبت شده در ایران، داشتن سند ملک به نام شخص یا همسر وی و طرح تجاری مناسب می تواند شانس شما را خیلی بالا ببرد. داشتن مدرک تحصیلی و زبان اهمیت چندانی ندارد.

متاسفانه برخی از افراد تنها با داشتن مدارک شرکت اسلواک ثبت شده خود به سفارت این کشور مراجعه می کنند و حتی با آنکه واقعا قصد راه اندازی تجارتی در کشور اسلواکی را دارند پرونده آنها مورد قبول پلیس این کشور قرار نمی گیرد. مهم آن است که عوامل دیگری را نیز فراهم کنید. در این صورت شانس شما بسیار بالا خواهد بود.

فرآیند گرفتن اقامت اسلواکی با ثبت شرکت چیست؟

*** تمامی مراحل توسط موسسه حقوقی سروش فردا، برای شما انجام می شود.

ابتدا توسط کارشناسان موسسه سروش فردا برای شما وقت سفارت دریافت می گردد. بین ۹۰ تا ۶۰ روز پیش از وقت سفارت، مدارک شما به انگلیسی ترجمه شده و به تایید وزارت امور خارجه و دادگستری می رسد. در مرحله بعد این مدارک به اسلواکی ارسال می شود تا مراحل اولیه ثبت یا انتقال یک شرکت مسئولیت محدود به نام شما انجام گردد. در زمان تعیین شده سفارت، شما باید مدارک را به همراه برده و به مامور سفارت تحویل دهید. سپس تمامی مدارک توسط سفارت به پلیس اتباع خارجه اسلواکی ارسال شده و طی چهار ماه آتی نامه اقامت شما صادر می گردد. پس از دریافت نامه اقامت به سفارت اسلواکی در تهران مراجعه کرده و ویزای ۹۰ روزه دریافت می نمایید. و در قدم آخر، شما باید در زمان اعتبار ویزای خود، به اسلواکی بروید تا تست پزشکی و ثبت اثر انگشت شما در این کشور انجام شده و کارت اقامت شما صادر گردد.

چند نکته درباره شرایط اقتصادی و تجارت در اسلواکی که بهتر است بدانید؟

  • اسلواکی توسط بانک جهانی به عنوان بیستمین کشور مورد پسند سرمایه گذاران خارجی. به عنوان مثال شرکت های بزرگی نظیر وولکس واگن، پژو و سامسونگ نیز در اسلواکی سرمایه گذاری کرده اند.
  • در سالهای اخیر هرساله کسری بودجه و بدهی خارجی این کشور کاهش یافته است.
  • صنایع سنگین در اسلواکی سابقه طولانی دارد (نیمه دوم قرن بیستم). در حال حاضر صنایع اصلی اسلواکی شامل: صنایع خودرو، الکترونیک، مهندسی مکانیک، صنایع شیمیایی و فن آوری اطلاعات است.
  • راه اندازی کارهای خدماتی در اسلواکی امکان موفقیت بالایی دارند. رشد بخش خدماتی در اقتصاد اسلواکی در ۱۰ سال اخیر به طوری که حدود ۷۰% مشاغل اسلواکی در مشاغل خدماتی فعال هستند و بیش از ۶۰ درصد از تولید ناخالص ملی اسلواکی را شامل می شود.
  • رشد سریع توریسم در اسلواکی در سال های اخیر به طوری که بین سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ درآمد حاصل از توریسم در اسلواکی حدود دوبرابر شد. (البته توریسم در اسلواکی کماکان چندان توسعه یافته قوی نیست و از این نظر در رتبه خوبی قرار ندارد.)
  • به دلیل هزینه پایین تولید، نیروی کار متخصص و موقعیت جفرافیایی ویژه، اسلواکی مقصدی مناسب برای بنگاه های اقتصادی است که قصد فروش کالا و یا خدمات در اروپای مرکزی و بخشی از اروپای غربی هستند.
  • رشد بالای سرمایه گذاری مستقیم خارجی در اسلواکی (افزایش ۶۰۰% نسبت به سال ۲۰۰۰) به سبب نیرو کار ارزان و متخصص، هزینه پایین تولید، حداقل مالیات مناسب (۱۹%)، موقعیت جغرافیایی مناسب و …
  • اسلواکی دارای بالاترین رشد اقتصادی در اروپا و سومین اقتصاد درحال رشد در حوزه یورو می باشد.
  • دارای بیشترین رشد نرخ در بین کشور های عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (۳۵ کشور) (OECD)
  • سی و نهمین کشور غنی دنیا در سال ۲۰۱۷ (بر اساس قدرت خرید و سرانه تولید ناخالص ملی) براساس آخرین رده بندی غنی کشورهای منتشر شده توسط صندوق بین‌المللی پول
  • هزینه های زندگی در اسلواکی کمتر از میانگین حوزه شنگن است. (حدودا نصف)
  • دستمزدها و قدرت خرید مردم اسلواکی نسبت به ۱۹۹۳ بیش از ۷۰% رشد داشته است.
  • روند خصوصی سازی اقتصاد اسلواکی از سال ۱۹۹۳ شروع شده و در حال حاضر تقریبا تمام اقتصاد اسلواکی خصوصی است.
  • در سال ۱۹۹۸ در اسلواکی اصلاحات اقتصادی زیادی شروع شد.
  • نرخ بیکاری اسلواکی از فرانسه، ایتالیا و اسپانیا بهتر است.
  • در حال حاضر بیش از ۱۲۰ شرکت آمریکایی در اسلواکی سرمایه گذاری کرده اند.
  • تولید ناخاص داخلی (GDP) بالا در سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ از حدود ۴% به حدود ۱۰ %

چکیده ای از اسلواکی

استقلال از چکسلواکی سابق ۱۹۹۳
عضویت در اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۴
عضویت در حوزه یورو از سال ۲۰۰۹
نرخ بیکاری ۶٫۹% از سال ۲۰۰۰ نرخ بیکاری روندی کاملا کاهشی داشته است.
(نرخ بیکاری در اتحادیه اروپا ۶٫۹% و در حوزه یورو ۸٫۳% بوده است)
نرخ تورم ۲٫۲% نرخ تورم بین سال های ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۶ از ۲۶% به کمتر از ۳% رسید.
حداقل دستمزد (اسلواکی) ۴۸۰ یورو
میانگین دستمزد (اسلواکی) ۱۰۵۲ یورو
میانگین دستمزد (براتیسلاوا) ۱۵۲۷ یورو